Actie taks bij Patronale

De verzekeringsmaatschappij Patronale betaalt zelf de helft van de premietaks van 2% voor alle stortingen op nieuwe spaarcontracten Starfix en Safe21 die in november en december 2015 worden afgesloten, alsook voor alle bijstortingen in bestaande contracten. Tevens worden de instapkosten verlaagd. Hierdoor kan de spaarder tot 2% extra beleggen.

Starfix en Safe21 zijn zogenaamde tak21-spaarverzekeringen. Dit betekent dat ze een gewaarborgde minimale rentevoet hebben. Voor nieuwe stortingen bedraagt die momenteel 1,25%. Bovenop die opbrengst kan jaarlijks nog een winstdeelneming worden toegekend indien de resultaten van Patronale dit toelaten. Dit supplement is echter niet gegarandeerd.

Om van de actie op de premietaks te genieten, moeten alle contractuele documenten uiterlijk op 30 december bij makelaar Futuria zijn, de stortingen moeten uiterlijk op 31 december 2015 bij Patronale op de rekening staan.

Indien u wenst bij te storten in een bestaand contract Starfix of Safe 21, neemt u best vooraf contact met Futuria. Patronale vraagt immers een getekend bijstortingsformulier en getekende actiefiche te bezorgen alvorens de bijstorting gebeurt

Laagste instapkosten Bovenop de actie op de premietaks rekent Futuria voor deze belegging de laagste instapkosten aan. Normaal betaalt u aan instapkosten 35 euro + 1% van het gestorte bedrag voor Starfix en 35 euro + 0,5% voor Safe21, maar uitzonderlijk vallen deze instapkosten tijdens de actieperiode grotendeels weg. U betaalt enkel nog de 35 euro dossierkosten.

Futuria heeft er zich trouwens toe verbonden om voor onder meer tak21- en tak23-beleggingen te werken tegen wellicht de laagste kosten in Belgiƫ. Bij sommige andere makelaars lopen die voor bepaalde producten op tot 6,5%. Dit is geen promotie, maar een permanente aanbieding. U betaalt dus ook op de toekomstige stortingen de verlaagde instapkosten.

Meer info over Patronale Starfix en Safe21 vindt u op de vergelijkingspagina voor tak 21 van onze partner spaargids.be

Tak 21 vergelijken

Terug naar overzicht