AG Insurance verlaagt gegarandeerde rente

AG Insurance verlaagt vanaf 1 augustus 2017 de gewaarborgde rente op zijn contracten voor het langetermijnsparen. Wie nog wil profiteren van de huidige tarieven doet er dan ook goed aan om voor die datum een storting uit te voeren.

Voor de meeste contracten zakt de gewaarborgde basisrente voor nieuwe stortingen van 1,00% naar 0,75%. De stortingen die in het verleden gebeurden, blijven tot hun einddatum wel genieten van de rente die op het moment van storting werd toegekend.

Contracten waarbij de basisrente ook wordt gewaarborgd voor toekomstige stortingen, blijven gehandhaafd. Wel zakt de gewaarborgde basisrente op verhogingen van de premies tot 0,25%.

De verlagingen van de gewaarborgde basisrente gelden zowel voor de fiscaal begunstigde pensioenspaarverzekeringen Vrij Aanvullend Pensioen Zelfstandigen (VAPZ), RIZIV, Individuele Pensioentoezegging (IPT), Bedrijfsleiderverzekeringen (BLV), Topmanager en Modulife. Verder ook voor de contracten Top Rendement, Top Multilife en Top Life, die niet fiscaal worden ondersteund.

Bovenop de gewaarborgde rente kunnen de spaarders nog een winstdeelneming krijgen indien de financiƫle markten en de resultaten van de verzekeraar dat toelaten.

Wie nog wil genieten van de huidige hogere gewaarborgde rente dient zijn stortingen voor 1 augustus uit te voeren.

Mocht u nog vragen hebben betreffende u contract, aarzel dan niet om ons te contacteren, wij helpen u graag verder.

Terug naar overzicht