AG maakt rendementen tak21-spaarverzekeringen over 2021 bekend

Verzekeraar AG heeft de globale rendementen van zijn tak21-spaarverzekeringen over 2021 bekendgemaakt. Contracten die recht geven op een fiscaal voordeel brachten minstens 1,40% op.

 

De opbrengst voor een tak21-spaarverzekering bestaat uit twee delen. Het eerste is een gegarandeerde basisrente. Het tweede is een winstdeelneming die bovenop die basisvergoeding kan worden gegeven als de evolutie op de financiële markten en de resultaten van de verzekeringsmaatschappij dat toelaten. Dat tweede deel moet elk jaar opnieuw worden bekeken.

Voor de overeenkomsten zelfstandigen (Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen, VAPZ), zelfstandige bedrijfsleiders (Individuele Pensioentoezegging, IPT) en geconfectioneerde artsen en tandartsen (Riziv-contract) wordt de netto rente over 2021 via de winstdeelneming opgetrokken tot 1,70%.

 

Bij de contracten Top Rendement ,waarop tot eind 2017 kon worden ingestapt, en de winstdeelname in Top Life ’99 zit, wordt het netto rendement over 2021 via een winstdeelneming aangevuld tot 1,40%. Overeenkomsten die al een gegarandeerde basisvergoeding hebben die hoger ligt, ontvangen geen bijkomende winstdeelneming. Bij hen stemt het globale rendement overeen met de gewaarborgde rente.

Voor de overeenkomsten Top Rendement (pensioensparen of langetermijnsparen) , ingeschreven na einde 2017, wordt de netto rente over 2021 via de winstdeelneming opgetrokken tot minstens 1,60%.

 

Wenst u meer informatie? Aarzel dan net en neem dan zo snel mogelijk contact met ons op via info@futuria.be of op het telefoonnummer: 09/ 233 13 63.
Wij helpen u graag verder.

Terug naar overzicht