Allianz maakt rendementen tak21-spaarverzekeringen over 2021 bekend

Allianz maakte de opbrengsten van zijn tak21-spaarverzekeringen over 2021 bekend. De contracten met een fiscaal voordeel brachten minstens 1,80% op, wat in de huidige omstandigheden aanzienlijk is.

De opbrengst voor een tak21-spaarverzekering bestaat uit twee delen. Het eerste is een gegarandeerde basisvergoeding. Het tweede een winstdeelneming die bovenop de basisrente kan worden gegeven als de evolutie op de financiële markten en de resultaten van de verzekeringsmaatschappij dat toelaten.

Voor de contracten Plan for Life staan stortingen uit met een gewaarborgde rente tussen 0% en 3,75%. In de spaarplannen waarvoor de stortingen recht geven op een fiscaal voordeel wordt het globale rendement voor de inlages met de laagste gewaarborgde rentes via de winstdeelnemingen opgetrokken tot 1,80%. Voor de hogere rentes wordt geen extra winstdeelneming toegekend en is het totale rendement gelijk aan het gewaarborgde rendement. Voor de contracten zonder fiscaal voordeel gebeurt de optrekking van de opbrengsten tot minstens 1,40%.
Allianz rekent  0,25% jaarlijkse beheerskosten aan op elke tak21-polis met fiscaal voordeel.

 

Voor contracten Employee Benefits bedraagt het minimaal bruto rendement door de winstdeelneming 1,75% voor Opportunity (pensioenplannen met een gewaarborgde opbrengst op de opgebouwde reserves) en 0,75% voor Stability (pensioenplannen met gewaarborgde opbrengst op zowel de opgebouwde reserves als op de toekomstige premies).

Daarnaast beheert Allianz nog een aantal tak21-spaarverzekeringen, waarvoor geen nieuwe contracten meer worden afgesloten. De bestaande overeenkomsten blijven wel doorlopen.

Bij Invest for Life3A en Invest for Life Protect worden de laagste opbrengsten via de winstdeelnemingen verhoogd tot 0,75%.

Bij Invest for Life Dynamic3A bedraagt de gewaarborgde rente 0%. Via winstdeelnemingen wordt dit opgetrokken tot 1,00%. Bij Invest for Life Dynamic is er een globaal rendement van 0,20%.

 

Allianz biedt ten slotte ook een ruim gamma van tak23-beleggingsverzekeringen aan. Het sterfonds was vorig jaar Allianz Nordea 1 Global Climate and Environment, dat belegt in bedrijven die oplossingen ontwikkelen die het klimaat en het milieu respecteren. Het haalde een rendement van liefst 55,64%.

Nog tien andere fondsen uit de categorie belegging en voorzorg behaalden een rendement van meer dan 10%: AE Allianz Europe Equity Growth, AE Allianz Golabl Equity, Allianz GI Global Sustainability, Allianz Immo Invest, Allianz Mainfirst Global Equities, Allianz Oddo BHF Polaris Balanced, Allianz GI ActiveInvest Dynamic, Allianz GI Global Artificial Intelligence, Allianz M&G Global Listed Infrastructure en Allianz Pictet Global Environment Opportunities.

 

Wenst u meer informatie? Aarzel dan net en neem dan zo snel mogelijk contact met ons op via info@futuria.be of op het telefoonnummer: 09/ 233 13 63.
Wij helpen u graag verder.

Terug naar overzicht