Better safe than sorry: studeren in het buitenland

Het kriebelt… een leuk kot uitkiezen, de taal leren, of ja, toch enkele zinnen waar je vast en zeker mee zal scoren bij medestudenten, TripAdvisor checken, het openbaar vervoer nagaan, … .

Je wilt namelijk goed voorbereid zijn zodat je, eenmaal daar ter plaatse, vol-le-dig op je studies kan richten, toch?

Kom eens langs bij ons op kantoor voor het bespreken van je plannen in het buitenland. Dan zorgen wij ervoor dat je beschermd bent tegen financiële katers. Jaaa… enkel tegen dat soort katers; voor andere katers bestaat er iets als pijnstillers en water, veel water! En neen, ook voor mensen die schrik hebben van katten kunnen wij niet helpen. Maar goed, financiële katers dus…

Een kot huren klinkt als muziek in de oren; zelfstandig wonen, zalig! 

Zelf koken (take-away telt ook), kotfeestjes, lange douches zonder geklaag, samen studeren (met zoveel pauzes als jullie zelf willen) … life is good.

Maar zelfstandig wonen brengt ook verantwoordelijkheden met zich mee. Want neem nu bijvoorbeeld dat je kookkunsten uitdraaien op een (kleine) ramp en er wat brandschade is? Of een van je feestjes letterlijk ‘on fire’ is door een sigarettenpeuk of kaars…?

Bij schade door brand komt je verzekeraar tussenin zodat niet alle kosten voor jou zijn.

Een brandverzekering dekt ook andere schade zoals:

  • Storm, hagel, sneeuw- of ijsdruk;
  • Ontploffing, rook- en roetschade, blikseminslag;
  • Natuurrampen;
  • Schade veroorzaakt door water of stookolie;
  • Glasbreuk;
  • Schade aan elektrische leidingen en de daarop aangesloten elektrische toestellen;
  • Vandalisme;

Een andere situatie: Jij bent uitgenodigd bij een medestudent, je bent zoals altijd je handige zelf en loopt iets omver waardoor je schade hebt veroorzaakt.

Wanneer je schade aan derden veroorzaakt ben je gerustgesteld met een familiale verzekering tenzij… aandacht aandacht, je de schade in dronken toestand hebt veroorzaakt!

En als laatste… bescherm ook jezelf tegen ongevallen en diefstal. Het is sowieso al niet fijn dat je in het ziekenhuis bent beland (omdat je bvb. van je fiets bent gevallen) of je gsm gestolen werd in de tram, laat staan dat je dan nog eens alles uit eigen zak mag betalen!

Contacteer ons voor jouw bescherming in het buitenland zodat jij zorgeloos kan genieten van dit avontuur!

Bron: Insucommerce 

Terug naar overzicht