Cashbackactie voor nieuwe contracten fiscaal sparen.

Wie een contract pensioensparen, langetermijnsparen en/of Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen (VAPZ) afsluit, kan van dinsdag 23 februari tot 30 juni 2016 een premie tot 50 euro ontvangen.

Het onderschrijven van een contract van minstens 600 euro per jaar geeft recht op een premie van 10 euro. Wie voor minstens 1.500 euro per jaar intekent, strijkt 20 euro op. Het maximum voor de drie formules samen bedraagt 50 euro.

Een vroege storting kan in uw voordeel zijn. Hoe vroeger op het jaar u stort, hoe meer rendement en winstdeelname u op het einde van het jaar zal genieten. Zeker nu deze formule doorgaans meer rendement geeft dan een spaarboekje kan dit dus een interessante optie zijn.

Er is geen verplichting om ieder jaar een storting te doen, al is dat wel aan te raden om te kunnen genieten van het fiscale voordeel. De contracten kunnen ook jaarlijks herzien worden in functie van uw situatie.

De premie wordt gegeven op contracten AG Top Rendement, Baloise Save Plan en Allianz Plan for Life + voor pensioensparen en langetermijnsparen en op de contracten AG VAPZ, Baloise VAPZ en Allianz Plan for life VAPZ voor het fiscaal aantrekkelijk vrij aanvullend pensioen voor Zelfstandigen. Het gaat om overeenkomsten met een luik tak21 en eventueel een luik tak23.

Het deel dat de spaarder in een spaarverzekering tak21 belegt, geniet een gegarandeerde basisrente. Bovenop kan nog een winstdeelneming worden toegekend indien de resultaten van de verzekeringsmaatschappij dit toelaten. Een garantie hierop kan echter niet worden gegeven. In elk geval kan de totale waarde van deze belegging niet dalen. Bij het deel dat eventueel in een tak23-beleggingsverzekering wordt geïnvesteerd, hangt de evolutie van de waarde dan weer volledig af van het rendement van beleggingsfondsen waarin geïnvesteerd wordt. Dit kan zowel positief als negatief zijn.

AG Top Rendement en AG VAPZ gaven in 2015 voor het tak21-deel een totaal rendement van 2,65%. Baloise Save Plan en Baloise VAPZ kwamen aan 2,25% voor de formule waarbij de gewaarborgde rente 0% is en de totale opbrengst bijgevolg volledig uit winstdeelneming bestaat. Voor de andere contracten was dat 2,00% of de gewaarborgde rentevoet indien die hoger was. Bij Allianz Plan for Life + bedroeg de opbrengst 2,40% of de gewaarborgde rentevoet indien die hoger was. De rendementen uit het verleden geven echter geen enkele garantie voor de toekomst.

Voor stortingen in 2016 bedraagt de gewaarborgde rente momenteel bij AG 1,50%. Bij Baloise is dat 1,50% voor contracten met fiscaal voordeel en 0,80% voor contracten zonder fiscaal voordeel. En bij Allianz Plan for Life 1,25%. Voor contracten tussen 5 en 10 jaar is dat 0,50%.

Wenst u meer info? Aarzel dan niet om ons te contacteren via ons contactformulier of een offerte aan te vragen via onze partner Spaargids.be.
Via FUTURIA bent u steeds gegarandeerd van de laagste instapkost.

 

Terug naar overzicht