Delta Lloyd maakt opbrengst tak21-spaarverzekeringen over 2017 bekend

Delta Lloyd heeft de rendementen van zijn tak21-spaarverzekeringen over 2017 bekendgemaakt. Via winstdeelnemingen konden de globale opbrengsten van de beleggingen met de laagste basisrente al naargelang van de formule worden opgetrokken tot 0,60% of 1,75%.

De opbrengst voor een tak21-spaarverzekering bestaat uit twee delen. Het eerste is een gegarandeerde basisvergoeding. Het tweede bestaat uit een winstdeelneming die bovenop de basisrente kan worden gegeven als de evolutie op de financiƫle markten en de resultaten van de verzekeringsmaatschappij dat toelaten.

Voor de Scala-verzekering die als Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen afgesloten kunnen worden, werd de totale opbrengst via de winstdeelneming opgetrokken tot 1,75%. De stortingen met een basisrente van meer dan 1,50% kregen geen extra winstdeelneming.

Hetzelfde gebeurde voor de groepsverzekeringen Scala Corporate, Multiplan en Alto.

Voor TopPerformance Plan, een groepsverzekering of bonuspensioenplan waarmee de werkgever bijzondere prestaties van zijn werknemers beloont met een variabele bezoldiging, bleef de opbrengst van de verzekering dan weer beperkt tot de vaste rente.

Daarnaast beheert Delta Lloyd nog een aantal contracten uit het verleden, die momenteel niet meer worden gecommercialiseerd.

Voor contracten van SwingVAPZ en SwingRiziv met een basisrente van hoogstens 1,00% werd het totale rendement via de winstdeelneming gelift naar 1,75%. Aan contracten met een basisrente van meer dan 1,00% werd geen bijkomende winstdeelneming toegekend.

Voor contracten van IPT RendementZeker met een basisrente van hoogstens 1,50% bedraagt het totale rendement eveneens 1,75%. Voor contracten met een basisrente van meer dan 1,50% werd geen bijkomende winstdeelneming gegeven.

Hetzelfde gebeurde voor contracten van IPT DynamischBeheer en voor de niet vermelde groepsverzekeringen.

Voor klassieke VAPZ en IPT werden geen bijkomende winstdeelnemingen toegestaan.

Naast de spaarverzekeringen voor zelfstandigen en bedrijven beheert Delta Lloyd ook een reeks individuele spaarverzekeringen voor particulieren. In een aantal ervan leveren de storingen een fiscaal voordeel op, in een aantal andere is dat niet het geval.

Voor contracten Eternal Alfa en Eternal met een basisrente van 0,00% bedraagt het totale rendement 0,60%. Voor contracten met een basisrente vanaf 1,00% werd geen bijkomende winstdeelneming toegekend. Ook de contracten Secure Save + Secure Invest, Kids for Life, Swing, Freeway en Vectrum volgden dezelfde regel.

Voor contracten Top Account en DLL Invest werd bovenop de basisrente van 1,00% of meer evenmin nog een winstdeelneming toegekend.

Interesse in een contract VAPZ of IPT via Delta Lloyd? Neem dan gerust contact op met ons via het nummer 078/15 68 00 of mail valerie@futuria.be!

Delta Lloyd Scala VAPZ.

Delta Lloyd Scala IPT

 

Terug naar overzicht