Generali betaalt 2% premietaks zelf

Generali neemt van 17 augustus tot en met 31 oktober 2016 de 2% taksen die particulieren moeten betalen als ze een beleggingsverzekering onderschrijven voor eigen rekening. Dit betekent dat de consument die 2% extra kan investeren. De verzekeraar wil op die manier de klanten een extraatje gunnen naar aanleiding van de viering van zijn 115-jarige aanwezigheid op de Belgische markt.

Bij een beleggingsverzekering, in vakjargon ook gekend als tak23, wordt het geld van de spaarder geïnvesteerd in een beleggingsfonds. De verzekeraar garandeert hem de opbrengst daarvan uit te keren op de afgesproken vervaldag of op het moment van overlijden. Die opbrengst kan – afhankelijk van de prestatie van de gekozen fondsen – zowel positief als negatief zijn.

In de contracten ‘Fortuna di Generali’ kunnen de beleggers kiezen voor een verdeling van hun storting over maximaal vijf fondsen uit een aanbod van 22. Daardoor kunnen ze opteren voor oplossingen die aansluiten bij hun profiel. Tevens spreiden ze meteen hun risico’s.

De fondsen worden beheerd door gerenommeerde huizen als onder meer Carmignac, Edmond de Rotschild, La Financière de l’Echiquier en Fidelity en beleggen in aandelen, obligaties, vastgoed of een combinatie ervan.

Generali biedt de belegger de mogelijkheid om de aankoop van deelbewijzen van de gekozen fondsen over 24 maanden te spreiden, zodat hij minder afhankelijk wordt van de koersvorming op een bepaalde dag. Verder is er de mogelijkheid om bij tegenzittende financiële markten de deelbewijzen te verkopen en verliezen te beperken.

Normaal worden op de stortingen naast de eenmalige instapkosten ook 2% taksen afgehouden. Die laatste neemt Generali tijdens de actieperiode echter voor eigen rekening. Dit geldt zowel voor de eerste storting op nieuwe contracten als voor bijstortingen op lopende overeenkomsten. De eerste storting moet minstens 10.000 euro bedragen, bijkomende stortingen zijn mogelijk vanaf 1.000 euro. Op tak23-producten wordt geen roerende voorheffing afgehouden.

Laagste instapkosten.

De beleggingsverzekeringen van Generali kunnen bij ons worden onderschreven. Wij hebben er ons aan toe verbonden om voor onder meer tak21-spaarverzekeringen en tak23-beleggingen te werken tegen wellicht de laagste kosten in België. Bij sommige andere lopen die voor bepaalde producten op tot 6,5%. Dit is geen promotie, maar een permanente aanbieding. U betaalt dus ook op de toekomstige stortingen de verlaagde instapkosten.

Meer info vindt u op Spaargids.be

Terug naar overzicht