Generali publiceert opbrengsten tak21-spaarverzekeringen over 2018

Verzekeraar Generali, die recentelijk werd overgenomen door Athora, heeft de netto-opbrengsten van zijn tak21-spaarverzekeringen en tak26-kapitalisatieverzekeringen over 2018 bekendgemaakt.

De opbrengst voor een tak21-spaarverzekering bestaat uit twee delen. Het eerste is een gegarandeerde basisvergoeding. Het tweede is een winstdeelneming die bovenop de basisvergoeding wordt gegeven als de evolutie op de financiƫle markten en de resultaten van de verzekeringsmaatschappij dat toelaten.

Voor alle spaarverzekeringen Self Life, Self Life Dynamico en Self Life Dynamico Junior, die werden aangegaan in het kader van het fiscaal gestimuleerde pensioensparen of het vrij sparen, werd de opbrengst van de contracten met een gewaarborgde rente van 0,01% via de winstdeelneming opgetrokken tot 1,80%. Voor spaarverzekeringen met een basisrente van 0,50% gebeurde dat tot 1,70%. Voor de spaarverzekeringen met een basisrente van meer dan 0,50% bleef de totale opbrengst dan weer beperkt tot deze gewaarborgde intrest.

De spaarverzekeringen Self Life en Self Life Dynamico, die werden afgesloten in het kader van het fiscaal gestimuleerde langetermijnsparen, deden het zelfs nog iets beter. Hier werd de opbrengst voor de contracten met een gewaarborgde rente van 0,01% via de winstdeelneming verhoogd tot 2,00%. Voor de spaarverzekeringen met een basisrente van 0,50% gebeurde dat tot 1,90%. Voor de overeenkomsten met een gewaarborgde rente van meer dan 0,50% werd geen extra winstdeelneming toegekend.

Voor alle spaarverzekeringen Genibizz Protection & Pension, die in het kader van het Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen (VAPZ) en de Individuele Pensioentoezegging (IPT) werden afgesloten, werd de opbrengst van de contracten met een gewaarborgde rente van 0,01% in 2018 via de winstdeelneming eveneens opgetrokken tot 2,00%. Die met een gewaarborgde rente van 0,50% werden gelift tot 1,90%. En ook hier was er geen winstdeelneming voor overeenkomsten met een hogere gewaarborgde rente.

Voor de tak21-spaarverzekeringen met eenmalige storting van de premie Crescendo Dynamico en Crescendo di Generali werd de opbrengst van alle spaarverzekeringen met een gewaarborgde rente van 0,01% en 0,50% via de winstdeelneming verhoogd tot respectievelijk 1,40% en 1,00%. Die met een gewaarborgde rente van meer dan 0,50% kregen geen extra winstdeelneming.

Voor de tak26-kapitalisatieverzekeringen Ventisei en Ventisei Dynamico en de tak26-kapitalisatieverzekeringen Crescendo Dynamco.org en Crescendo di Generali.org met eenmalige storting van de premie werd de opbrengst van alle inlagen met een basisrente van 0,01% en 0,50% opgetrokken tot respectievelijk 1,20% en 0,90%. Die met een gewaarborgde intrest van 0,50% of meer kregen geen extra winstdeelneming.

Terug naar overzicht