Laat je fiscaal voordeel van het pensioensparen en langetermijnsparen niet liggen!

Wie voor 2017 nog wil profiteren van de belastingvermindering die aan het pensioensparen of aan het langetermijnsparen vasthangt, mag niet meer talmen. De stortingen moeten nog voor het jaareinde op de rekening van de maatschappij staan om geldig te zijn voor fiscaal jaar 2017.

 

Sparen met fiscaal voordeel

Steeds meer mensen geraken ervan overtuigd dat ze aan pensioensparen of aan langetermijnsparen moeten doen om hun wettelijk pensioen aan te vullen. De overheid geeft bovendien een duwtje in de rug. Zo krijg je een belastingvermindering van niet minder dan 30% voor de stortingen die je in 2017 doet en opneemt in je belastingaangifte.

Wie via het klassieke pensioensparen het maximumbedrag van 940 euro stort, recupereert daarvan bij de volgende belastingaanslag dus al direct 282 euro.

Naast het klassieke pensioensparen kan men bijkomend ook aan fiscaal aangemoedigd langetermijnsparen doen. Hiervoor kan dit jaar tot 2.260 euro worden gestort, waarop eveneens de belastingvermindering van 30 procent wordt toegekend.

Voor zelfstandigen zijn er mogelijkheden die besproken worden in het artikel Zelfstandig zijn, hoe mijn activiteit fiscaal best optimaliseren?

 

Lage instapkosten

We verbinden ons ertoe om te werken tegen wellicht de laagste instapkosten in België, vaak zelfs 0%, waar andere makelaars voor bepaalde producten tot 6,5% aanrekenen. Deze voorwaarden zijn onder meer van toepassing op pensioensparen, langetermijnsparen en VAPZ. Aarzel dus niet om contact op te nemen om ook uw fiscaal voordeel te bespreken.

Terug naar overzicht