NN maakt opbrengst tak21-spaarverzekeringen over 2019 bekend

Verzekeraar NN heeft de rendementen van zijn tak21-spaarverzekeringen over 2019 bekendgemaakt.

De opbrengst voor een tak21-spaarverzekering bestaat uit twee delen. Het eerste is een gegarandeerde basisvergoeding. Het tweede is een winstdeelneming die bovenop de basisrente kan worden gegeven als de evolutie op de financiƫle markten en de resultaten van de verzekeringsmaatschappij dat toelaten.

Door het lage rentepeil commercialiseert NN momenteel alleen nog tak21-spaarverzekeringen met een gegarandeerde basisrente van 0%. Dat betekent dat alle opbrengst moet komen van de winstdeelneming. Intussen kunnen de verworven opbrengsten niet dalen.

Op de Scala-verzekering die als Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen afgesloten kan worden, kende NN over 2019 een winstdeelneming toe van 1,45%. Voor de groepsverzekeringen Scala Corporate en Multiplan is dat 1,35%. En voor NN Strategy, dat voor particulieren bestemd is, bedroeg de winstdeelneming en dus de totale opbrengst 0,30%.

Daarnaast beheert NN nog een aantal contracten uit het verleden waarop het wel een gegarandeerde basisrente biedt. Hoewel er geen nieuwe meer worden afgesloten, lopen de bestaande uiteraard verder.

Voor de oude Scala-contracten voor zelfstandigen werd de totale opbrengst via de winstdeelneming eveneens opgetrokken tot 1,45%. De stortingen met een hogere basisrente kregen geen extra winstdeelneming. Daar bleef de totale vergoeding dus gelimiteerd tot de gewaarborgde rente.

Hetzelfde geldt voor de oudere contracten SwingVAPZ, SwingRiziv, IPT RendementZeker en IPT DynamischBeheer.

Voor klassieke VAPZ en IPT werden over 2019 geen bijkomende winstdeelnemingen toegestaan. Hier was de totale vergoeding bijgevolg gelijk aan de gewaarborgde rente.

Voor de oude contracten Scala Corporate en Alto werd de totale opbrengst via de winstdeelneming tot 1,35% gelift. De stortingen met een hogere basisrente kregen geen extra winstdeelneming. Daar bleef de totale vergoeding gelimiteerd tot de gewaarborgde rente. Ook voor de contracten Top Performance bleef de globale opbrengst beperkt tot de basisrente.

Voor contracten Eternal Alfa en Eternal bedraagt het totale rendement via toevoeging van de winstdeelneming minstens 0,30%. Dat is eveneens het geval voor de contracten Secure Save + Secure Invest, Kids for Life, Swing, Freeway en Vectrum.

Voor overeenkomsten Top Account en DLL Invest werd bovenop de gewaarborgde rente geen winstdeelneming toegekend.

Terug naar overzicht