Slecht weer stuurt Belgen massaal naar de zon. Maar denk aan je veiligheid !

Verschillende kranten en nieuwssites laten weten dat door het slechte weer de Belgen er massaal op uit trekken richting zon. En dat is wel vaker zo als de zon het in eigen land laat afweten. Wie nu nog snel iets boekt, vergeet dan vaak een aantal elementaire zaken. Zo is het een vaststaand feit dat men op reis vaker te kampen krijgt met ongevallen en motorpech. En dat is niet zo onlogisch.

Wie met de wagen naar het buitenland op reis vertrekt, komt in een omgeving terecht die niet dezelfde is als op de wegen in eigen land. Bovendien heeft men vaak de neiging om rond  te kijken. En alsof dat nog niet genoeg gevaar inhoudt, zijn er dan nog de andere gewoonten van de lokale weggebruikers. Een ongeval is dus snel gebeurd op vreemde wegen. Ook motorpech komt vaker voor want ondanks goede zorgen en onderhoud kan een wagen het hard te verduren krijgen als u bij meer dan 30° in de file staat. Kies daarom voor een polis Reisbijstand en Pechverhelping voor u op reis vertrekt. U kunt kiezen voor een polis voor een volledig jaar of een tijdelijke polis, enkel voor de duur van de reis.

Wie met het vliegtuig op reis trekt, doet er ook goed aan om een dergelijke polis af te sluiten. Zeker als je van plan bent om een wagen of scooter te huren. Bovendien kom je op reis meer buiten of doe je aan sport. Bij een ongeval komt ook een polis Reisbijstand goed van pas.

Contacteer ons gerust voor meer inlichtingen. Wij kunnen in een handomdraai en zelfs gewoon telefonisch het nodige regelen.

Terug naar overzicht