Tak21-spaarverzekeringen Baloise brachten meer op dan in 2016

De tak21-spaarverzekeringen van Baloise hebben in 2017 minstens 1,35% opgebracht. En opmerkelijk: de vergoedingen lagen hoger dan in 2016.

De opbrengst voor een tak21-spaarverzekering bestaat uit twee delen. Het eerste is een gegarandeerde basisvergoeding. Het tweede bestaat uit een winstdeelneming die bovenop de basisrente kan worden gegeven als de evolutie op de financiƫle markten en de resultaten van de verzekeringsmaatschappij dat toelaten.

Baloise heeft haar winstdeelnemingen voor 2017 inmiddels bekendgemaakt. Voor de spaarverzekeringen Invest, Invest26, Save Plan en Junior Plan die een gewaarborgde rente van meer dan 0% hebben, bedragen ze 0,85%, weliswaar met de beperking dat het totaal van basisrente en winstdeelneming wordt geplafonneerd op 1,35%. Contracten met een gewaarborgde rente van 0%, die al hun rendement dus uit de winstdeelneming moeten halen, krijgen 1,50% vergoed.

In beide gevallen is dat meer dan wat over 2016 werd toegekend. Toen bleef de winstdeelneming steken op 0,65% en werd afgetopt op 1,25%. Contracten zonder gewaarborgde rente brachten dat jaar 1,35% op.

De opbrengsten voor stortingen voor het Vrij Aanvullend Pensioen Zelfstandigen (VAPZ), de sociale VAPZ, de Individuele Pensioentoezegging voor zelfstandige bedrijfsleiders en de RIZIV-contracten voor geneeskundige beroepen die een gewaarborgde rente hebben van meer dan 0%, zien hun globaal rendement via de winstdeelneming opgetrokken worden tot 2,00%. Hebben ze een gewaarborgde rente van 0% en moeten ze hun volledig rendement dus halen uit de winstdeelneming, dan ontvangen ze 2,25%. Hetzelfde geldt voor de groepsverzekeringen.

En ook hier lagen de vergoedingen hoger dan in 2016. Toen bleven de opbrengstwijzers al staan op respectievelijk 1,50% en 1,75%.

Contracten met hogere gewaarborgde rentes ontvangen uiteraard hun gewaarborgde rente, maar krijgen er geen winstdeelneming bovenop.

 

Alle vermelde rendementen zijn bruto. Dat betekent dat nog geen rekening werd gehouden met beheerskosten en belastingen. De beheerskost bedraagt doorgaans 0.015% per maand of dus 0.18% per jaar.

Meer info betreffende de producten van Baloise kan u via onderstaande links terugvinden:

Baloise Save plan Pensioensparen

Baloise Save plan 0% Pensioensparen

Baloise Save plan Langetermijnsparen

Baloise Save plan 0% Langetermijnsparen

Baloise VAPZ

Baloise VAPZ 0%

Baloise IPT

Baloise IPT 0%

Baloise Save Plan Tak21

Baloise Save plan 0% Tak21

Baloise Invest Tak21

Baloise Invest 0% tak21

Of u kan ons steeds contacteren op het nummer: 078/15.68.00 of op beleggingen@futuria.be

Terug naar overzicht