Tak21-spaarverzekeringen Baloise brengen tot 1,75% op

De tak21-spaarverzekeringen van Baloise die tot doel hebben om op een fiscaal interessante manier een extra pensioenkapitaal aan te leggen, brachten in 2020 tot 1,75% op.

De opbrengst voor een tak21-spaarverzekering bestaat uit twee delen. Het eerste is een gegarandeerde basisvergoeding. Het tweede is een winstdeelneming die bovenop de basisrente kan worden gegeven als de evolutie op de financiƫle markten en de resultaten van de verzekeringsmaatschappij dat toelaten.

Baloise heeft zijn globale opbrengsten over 2020 inmiddels bekendgemaakt. De verzekeringsmaatschappij maakt daarbij een onderscheid tussen formules met een gewaarborgde rente van 0% en formules met een hogere gewaarborgde rente.

Voor spaarformules die een extra pensioenkapitaal voor zelfstandigen beogen en daartoe genieten van een fiscaal voordeel, zorgt de winstdeelneming ervoor dat het globale rendement minstens op 1,50% uitkomt indien de gewaarborgde rente groter dan 0% is. Bij een gewaarborgde rente van 0% is dat zelfs 1,75%. Het gaat om het Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen (VAPZ), de sociale VAPZ, de Individuele Pensioentoezegging (IPT) voor zelfstandige bedrijfsleiders en de RIZIV-contracten voor geneeskundige beroepen. Ook voor groepsverzekeringen wordt de globale rente opgetild tot minstens 1,75%.

Voor spaarformules die een extra pensioenkapitaal voor particulieren opbouwen en daartoe genieten van een fiscaal voordeel (Save Plan voor pensioensparen en langetermijnsparen), zorgt de winstdeelneming ervoor dat het globale rendement minstens op 1,00% uitkomt als de gewaarborgde rente groter dan 0% is. Bij een gewaarborgde rente van 0% klimt dat tot 1,25%.

Voor de ‘klassieke’ levensverzekeringen (Invest Save Plan en Junior Plan, particulieren en zelfstandigen) zonder fiscaal voordeel is het totaalrendement via de winstdeelneming minstens 0,65%.

Voor nieuwe tak26-beleggingen bedraagt de opbrengst 0,50%.

Voor beleggingsverzekeringen die in de tweede garantieperiode zijn, bedraagt het totaalrendement 0,40 % (Invest) en 0,25 % (Invest 26).

Voor plannen die een hogere gewaarborgde rente hebben dan de hiervoor vermelde globale opbrengsten, is de totale vergoeding in alle gevallen telkens gelijk aan die rente. Zij krijgen geen extra winstdeelneming.

Terug naar overzicht