Tak21-spaarverzekeringen Baloise brengen tot 2% op

De tak21-spaarverzekeringen van Baloise, met interestgarantie 0%,die tot doel hebben om op een fiscaal interessante manier een extra pensioenkapitaal aan te leggen, brachten in 2021 tot 2% op.

De opbrengst voor een tak21-spaarverzekering bestaat uit twee delen. Het eerste is een gegarandeerde basisvergoeding. Het tweede is een winstdeelneming die bovenop de basisrente kan worden gegeven als de evolutie op de financiële markten en de resultaten van de verzekeringsmaatschappij dat toelaten.

Baloise heeft zijn globale opbrengsten over 2021 inmiddels bekendgemaakt. De verzekeringsmaatschappij maakt daarbij een onderscheid tussen formules met een gewaarborgde rente van 0% en formules met een hogere gewaarborgde rente.

Heeft u een formule met een gewaarborgde rente van 0%, dan komt alle rendement van de winstdeelneming. Voor zelfstandigen die op een fiscaal aangemoedigde manier een extra kapitaal opbouwen tegen hun pensioendatum (VAPZ, POZ, IPT, RIZIV) wordt die winstdeelneming voor 2021 vastgelegd op 2%. Voor particulieren die een fiscaal contract pensioensparen of langetermijnsparen hebben op 1,35%. Voor spaarcontracten zonder fiscaal voordeel (Invest Save Plan en Junior Plan) op 0,50%. Voor nieuwe tak26-beleggingen bedraagt de opbrengst 0,35%.

Heeft u een formule met een gewaarborgde rente van meer dan 0%, dan wordt de opbrengst via de winstdeelneming opgetrokken tot een bepaald minimum. Voor zelfstandigen met op een fiscaal aangemoedigde manier een extra kapitaal opbouwen tegen hun pensioendatum is dat 1,65%. Voor particulieren met een fiscaal contract voor pensioensparen of langetermijnsparen 1,00%. Voor spaarcontracten zonder fiscaal voordeel (Invest Save Plan en Junior Plan) 0,50%. Voor nieuwe tak26-beleggingen bedraagt de opbrengst minstens 0,35%.

Voor groepsverzekeringen bedraagt de minimale globale opbrengst 1,75%.

Wie een hogere gewaarborgde basisrente in zijn contract heeft, behoudt die uiteraard. Hij krijgt er echter geen winstdeling bovenop.

Baloise rekent 0,18% jaarlijkse beheerskosten aan op elke tak21-polis.

Sinds vorig jaar biedt Baloise ook de mogelijkheid aan om fiscaal aangemoedigde pensioenplannen te koppelen aan het rendement van tak 23-beleggingsverzekeringen. Bij gunstige beurzen leveren die een hogere opbrengst op, maar bij tegenzittende financiële markten kunnen ze tot verliezen leiden.

 

Wenst u meer informatie? Aarzel dan net en neem dan zo snel mogelijk contact met ons op via info@futuria.be of op het telefoonnummer: 09/ 233 13 63.
Wij helpen u graag verder.

Terug naar overzicht