Wateroverlast ? Uw brandpolis kan misschien uw leed verzachten !

In de kranten van dinsdag 26 en woensdag 27 augustus 2014 kon u er niet naast kijken: Vlaanderen kreeg weer goed zijn deel van het regenweer en de laatste week van de vakantie belooft weer een zomer op zijn Belgisch. Of het nu de opwarming van de aarde is of een verhoogde zonnestraling, het blijft een feit dat waterellende heel wat schade kan aanrichten in uw woning. En dan is het maar goed dat u toch maar een brandverzekering genomen hebt. Want deze polis dekt al lang meer dan brandschade alleen. Misschien is het wel zinvol om de verschillende dekkingen nog eens op een rijtje te zetten :

  • materiële schade die veroorzaakt wordt door brand, ontploffing of implosie
  • schade door blikseminslag
  • schade door aanslagen en arbeidsconflicten
  • schade door aanbotsen door een dier
  • schade door aanbotsen door een transportmiddel
  • schade door het vallen van een boom op het gebouw
  • schade door storm, sneeuw- of ijsdruk op daken, hagel en natuurrampen.

De schade door hevige regenbuien valt dus meestal ook onder uw brandverzekering. Maar opgepast : de ene waterschade is de andere niet ! Waterinsijpeling en vloeistoflekken in uw woning zijn dus gedekt door de waarborg “waterschade”, maar schade ten gevolge van de natuurelementen zoals een overstroming van een waterloop valt onder de waarborg “natuurrampen” wat kan leiden tot verschillende franchises. Bovendien moet u ook uw woning als een goed huisvader beheren en passend onderhouden en beschermen. Wie een raam laat openstaan, zal spijtig genoeg geen beroep kunnen doen op zjin brandpolis. 

Hebt u dan toch een schadegeval, laat het dan altijd zo snel mogelijk weten aan uw woonverzekeraar. Des te eerder kan de schade verholpen worden en weet u waar u aan toe bent. Probeer (zeker bij waterschade) de schade zo veel mogelijk te beperken zodat het niet erger wordt. Maak alles dus zo snel mogelijk schoon en droog. Gooi nooit de beschadigde spullen weg. De kans is groot dat er een schade expert van de verzekeraar langskomt om de schade te bekijken. Dan is het nuttig dat de beschadigde spullen er nog wel zijn. En u kunt natuurlijk ook altijd met ons contact opnemen.

Terug naar overzicht