Tak 44

Een tak 44 belegging combineert als het ware tak 21 en tak 23 producten. In de meest gevallen kunt u kiezen hoeveel gewicht u aan de ene formule wilt toekennen. Vaak is er wel een verplicht minimum dat in één van beide types verzekeringen moet beleggen.

Voor het deel dat u belegt in de tak 21 geldt ook kapitaalswaarborg met inbegrip van de depositobescherming.
Verder voorziet deze tak ook een gewaarborgd rendement en een bonus.

Het deel dat u belegt in tak 23 biedt geen kapitaalsgarantie en geen gewaarborgd rendement. Maar zoals uitgelegd in de rubriek tak 23 kan het rendement in een goed presterend fonds wel hoger oplopen dan voor een tak 21 product.

De idee is dat u met dit product zelf flexibel kunt bepalen hoeveel risico u wilt nemen. Bovendien laten sommige producten toe dat u tijdens de looptijd ook nog wijzigingen kunt aanbrengen. Die flexibiliteit heeft natuurlijk wel een kostenplaatje. Ook hier variëren de instapkosten en taksen sterk zodat het meer dan nuttig is de kleine lettertjes te lezen. Of u door een specialist te laten bijstaan.

 

Wenst u meer informatie? Aarzel dan net en neem dan zo snel mogelijk contact met ons op via info@futuria.be of op het telefoonnummer: 09/ 233 13 63.
Wij helpen u graag verder.