IPT

De Individuele Pensioentoezegging (IPT) is een occasionele toezegging die de begunstigde in een aanvullend pensioen voorziet. Ze kan worden afgesloten ten voordele van een zelfstandige bedrijfsleider of ten voordele van werknemers. Zo financiert uw vennootschap op een fiscaal gunstige manier een aanvullend pensioenkapitaal voor u als bedrijfsleider.

De Individuele Pensioentoezegging wordt onderschreven door uw vennootschap, die ook de premies betaalt.

Deze premies voor het aanvullend pensioen van de bedrijfsleider zijn aftrekbaar voor de vennootschap als beroepskosten wanneer onder andere aan de voorwaarden van de 80%-regel wordt voldaan.

 

80% regel?

De pensioenpremie voor het aanvullende pensioen is alleen fiscaal aftrekbaar als deze samen met het wettelijk aanvullend pensioen niet meer bedraagt dan 80% van uw laatste normale bruto jaar bezoldiging.

 

Flexibele spaarformule en dus gemakkelijk combineerbaar:

Combineer een Individuele Pensioentoezegging (IPT) met een VAPZ en uw fiscaal vriendelijk Pensioen- en Langetermijnsparen voor een optimaal aanvullend pensioen.

 

Wenst u graag meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via info@futuria.be of op het telefoonnummer: 09/ 233 13 63.
Wij helpen u graag verder.