VAPZ

Zelfstandigenpensioen blijft historisch laag.

Maar dat wist u wellicht al? De regering zou de pensioenen voor zelfstandigen en werknemers meer willen gelijktrekken, maar dan nog blijven dit bedragen waardoor u sterk aan levenskwaliteit zou moeten inboeten. Gelukkig kan u als zelfstandige daar zelf een mouw aan passen door uw pensioen zelf verder op te bouwen.

Eén van de bouwstenen kan zelf sparen voor een aanvullend pensioen zijn zoals met VAPZ, Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen.

Deze spaarformule wordt berekend aan 8,17% op uw netto belastbaar inkomen van 3 jaar geleden met, in 2024, een vastgelegde maximale jaarpremie van 3.965,77 euro. Goed om weten, deze premie kan met de vennootschap betaald worden. Voor een sociaal VAPZ  mag je 9,40% van het netto belastbaar inkomen van 3 jaar geleden storten, met een maximale jaarpremie van 4.5062,82 euro.

 

U heeft de touwtjes in handen.

U beslist immers hoeveel u spaart of wanneer u de premie wenst te verhogen of te verlagen. Het is zelfs mogelijk een tussenpauze aan betalingen in te lassen. Naast het fiscaal voordeel is er natuurlijk ook nog het voordeel op de sociale bijdragen. Deze spaarvorm is dan ook de meest interessante spaarformule voor een zelfstandige.
Hij is dan ook op het lijf geschreven van zelfstandigen, zelfstandigen bijberoep, meewerkende echtgenoten, …

 

Flexibele spaarformule en dus gemakkelijk combineerbaar:

Combineer een Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen (VAPZ) met een Individuele Pensioentoezegging (IPT met vennootschap) en een fiscaal vriendelijk Pensioen- en Langetermijnsparen voor een optimaal aanvullend pensioen.

 

Wenst u graag meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via info@futuria.be of op het telefoonnummer: 09/ 233 13 63.
Wij helpen u graag verder.