Tak 26

Een Tak 26-product is een interessant alternatief voor een tak 21- of een tak 23-contract. Er worden immers minder strikte voorwaarden gesteld voor dit beleggingsproduct. Zo is er geen verzekerd risico, geen verzekerde en geen begunstigde bij afloop van het contract terwijl het toch als een levensverzekeringsproduct beschouwd wordt.

Kenmerken is dat het over een kapitalisatiecontract gaat met een vooraf vastgestelde looptijd. Meestal is deze beperkt tot acht jaar. Verder biedt het tak 26 product een gegarandeerd rendement, eventueel aangevuld met een winstdeelname.

Andere voordelen zijn dat het zowel door particulieren als ondernemingen kan onderschreven worden.

Alle voorwaarden worden op voorhand contractueel vastgelegd en gelden voor de volledige duur van het contact.
Er zijn bijna altijd instapkosten voorzien die nogal kunnen verschillen volgens het type belasting en volgens de aard van de onderschrijver.

De belegde kapitalen en intresten kunnen op elk moment opgevraagd worden, maar daar zijn natuurlijk uitstapkosten aan verbonden. Ander sterk voordeel is dat 2% belasting, voorzien op tak 21 en tak 23 contracten, niet van toepassing is op het contract van type tak 26.

Belangrijk nadeel is wel dat hier de roerende voorheffing wordt ingehouden. Voor ondernemingen die onderworpen zijn aan vennootschapsbelasting, kan de roerende voorheffing verrekend worden in de belasting van de vennootschap. De intresten zijn dan wel belastbare roerende inkomsten.

 

Wenst u meer informatie? Aarzel dan net en neem dan zo snel mogelijk contact met ons op via info@futuria.be of op het telefoonnummer: 09/ 233 13 63.
Wij helpen u graag verder.