Pensioensparen

Iedere Belg die werkt, heeft later recht op een wettelijk pensioen. Maar laten we meteen met de deur in huis vallen: Uw wettelijk pensioen is zeker niet voldoende om uw huidige levensstandaard te behouden.

Een gemiddeld nettopensioen in 2023*:

  • Werknemers: 1.467 euro.
  • Zelfstandigen: 1.143 euro.
  • Ambtenaren: 2.358 euro.

Wanneer u individueel aan pensioensparen doet, zorgt u zelf voor een mooie aanvulling.
Wij raden aan om zo vroeg mogelijk te starten met pensioensparen, hoe langer de termijn waarop u spaart, hoe groter uw spaarpot zal zijn.

(*bron: pensionstat.be)

Pensioensparen is een levensverzekering met een aantal eigen bijzonderheden:

Zo kan u zelf uw maximum spaarbedrag kiezen. U wenst het bedrag van 1.020 euro te sparen, dan kan u genieten van een fiscaal voordeel tot 30%*. Meer bepaald u krijgt 30% van het gestorte pensioenbedrag terug van de fiscus. Dat is 306 euro.
U kan ook kiezen voor 1.310 euro te sparen, dan geniet u van 25% belastingvoordeel of 327,5 euro dat u wordt terugbetaald.

Bovendien biedt de TAK21 pensioenspaarverzekering u een gewaarborgd minimumrendement, gecombineerd met een winstdeelname op basis van de resultaten van de verzekeringsmaatschappij.
U kan er ook steeds voor kiezen om het kapitaal van uw pensioensparen in fondsen te beleggen.

Flexibele levensverzekering en dus gemakkelijk combineerbaar:

Combineer uw fiscaal vriendelijk pensioensparen met een langetermijnsparen of als zelfstandige met een Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen (VAPZ) en Individuele Pensioentoezegging (IPT met vennootschap) voor een optimaal aanvullend pensioen.

 

* De fiscale behandeling is afhankelijk van de persoonlijke situatie van de pensioenspaarder en kan in de toekomst veranderen. 

 

Wenst u graag meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via info@futuria.be of op het telefoonnummer: 09/ 233 13 63.
Wij helpen u graag verder.