Actie taks op de tak23 beleggingsverzekeringen van Allianz

Allianz introduceert: ActiveInvest en u betaalt geen premietaks.

Met Allianz ActiveInvest heeft u toegang tot een simpele oplossing om uw beleggingen heel eenvoudig te organiseren. Via een fondsenportefeuille belegt u in een brede waaier aan activaklassen en dit binnen uw persoonlijk risicoprofiel.

Binnen deze fondsenportefeuille selecteren beleggingsspecialisten de fondsen die het best bij uw profiel passen. Ze laten ze aansluiten bij uw wensen, houden het rendement van de fondsen voortdurend in het oog en voeren indien nodig aanpassingen door, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken om zelf herverdelingsformulieren tijdig te ondertekenen. Het systeem voert automatisch alle aanpassingen door binnen uw persoonlijk risicoprofiel. Doordat het systeem deze aanpassingen automatisch doorvoert, holt u niet achter de feiten aan en heeft u potentieel een hoger rendement. 

Tot en met 15 december 2019 neemt Allianz de volledige premietaks van 2% voor zijn rekening en dit voor stortingen vanaf 6 200 euro. Zoals steeds biedt ons kantoor de laagste instapkosten van de markt aan. De instapkosten voor dit producten bedragen 1% voor stortingen tot 25000 euro en 0,5% voor stortingen tussen 25.000 en 124.999 euro.

Allianz biedt de helft van de premietaks (1%) aan voor contracten Excellence en Invest

Wie tussen 4 november en 15 december 2019 meer dan 75.000 euro stort in een tak23-beleggingsverzekering bij Allianz moet maar 1% in plaats van 2% premietaks betalen. Tijdens de actieperiode draagt de verzekeraar de taks immers voor de helft zelf.

Bij een tak23-beleggingsverzekering wordt de inleg van de spaarder belegd in een fonds. De evolutie van de waarde van de investering hangt nadien volledig af van de samenstelling van dat fonds en van de gang van zaken op de financiële markten. Het ingelegde kapitaal kan (sterk) stijgen of (sterk) dalen.

Het product is dus sterk vergelijkbaar met het beleggen in fondsen die door banken worden beheerd. Toch zijn er een aantal verschillen. Zo is het via een beleggingsverzekering makkelijker om een begunstigde, die de uiteindelijke opbrengst krijgt, aan te duiden. Voorts is doorgaans geen roerende voorheffing verschuldigd. Er wordt alleen voorheffing afgehouden indien aan de belegging toch een minimumrendement is gekoppeld én de belegging al na minder dan 8 jaar en 1 dag wordt opgevraagd.

De actie geldt zowel voor bijstortingen op bestaande contracten als voor nieuwe overeenkomsten van Allianz Excellence, Allianz Excellence Plan of Allianz Invest. De bedragen moeten in één keer worden gestort.

Heeft u interesse in één van bovenstaande acties? Contacteer ons voor meer informatie op 09/233 13 63 of stuur een e-mail naar beleggingen@futuria.be.