AG verhoogt gewaarborgde rentes op pensioencontracten tot 1,75% en 2,00%

De verzekeringsmaatschappij AG geeft vanaf 10 april 2024 een hogere gewaarborgde rente op nieuwe stortingen op haar spaarverzekeringen waarmee de consument op een fiscaal interessante manier kan sparen voor een extra pensioen. Ze bedraagt voortaan, afhankelijk van de gekozen formule, 1,75% of 2,00%. Bovenop kan de spaarder nog een extra winstdeelneming krijgen.

Bij een spaarverzekering bestaat de vergoeding uit twee delen. Het eerste is een gewaarborgde basisrente die in elk geval wordt toegekend. Het tweede is een winstdeelneming die de verzekeringsmaatschappij eventueel bovenop de basisrente kan geven als ze de stortingen met winst kan herbeleggen en haar financiƫle situatie dat toelaat.

Bij AG wijzigt nu dit eerste deel voor spaarverzekeringen waarmee de consument op een fiscaal interessante manier kan sparen voor een extra pensioen. Het gaat zowel om het klassieke pensioensparen, als om het langetermijnsparen en de stortingen voor het Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen (VAPZ), de Individuele Pensioentoezegging (IPT) en de Pensioenovereenkomst voor Zelfstandigen (POZ).

Voor nieuwe stortingen op recente contracten Top Rendement, VAPZ, IPT en POZ bedraagt de gewaarborgde basisrente voortaan 2,00% in plaats van 1,75%.

Voor nieuwe stortingen op oudere contracten Top Rendement, Top Multilife, Top Life, Top Manager, VAPZ, IPT, POZ en Modulife is dat 1,75% in plaats van 1,50%.