AG verhoogt tijdelijk brutorendement op AG Invest+

Verzekeraar AG doet tussen 15 mei en 15 juli 2023 een actie op zijn tak21-spaarverzekering AG Invest+. Hij biedt dan tijdelijk een bruto gewaarborgde rente van 3%, die nog kan worden aangevuld met een jaarlijkse winstdeelneming.

 

De opbrengst van een tak21-spaarverzekering bestaat uit twee delen. Het eerste is een bruto gewaarborgde basisrente. Bij AG Invest+ bedraagt die voor stortingen tussen 15 mei en 15 juli 3%. Dat percentage geldt gedurende de hele looptijd van het contract, die 8 jaar is. Daar bovenop kan de spaarder jaarlijks nog een winstdeelneming krijgen als de verzekeringsmaatschappij zijn storting met winst kan herbeleggen en haar financiƫle situatie dat toestaat. Die winstdeelneming is evenwel niet gegarandeerd.

 

De totale opbrengst van de spaarverzekering is voor de spaarder die zijn geld minstens acht jaar en een dag laat staan vrijgesteld van roerende voorheffing.

 

Bij de storting moet de spaarder wel een eenmalige premietaks van 2% betalen. Daarnaast betaalt hij ook eenmalige instapkosten. Die bedragen maximaal 3,50%. Wie via makelaar Futuria inschrijft, moet echter slechts 1,50% ophoesten. Ten slotte zijn er nog 0,30% jaarlijkse beheerskosten.

Uitstapkosten zijn er niet als de spaarverzekering wordt behouden tot op de einddatum of tot bij het overlijden van de verzekerde.

 

De minimale storting bedraagt 2.500 euro. Er is achteraf geen bijstorting mogelijk, tenzij de overeenkomst wordt afgesloten in combinatie met AG Business Invest Private.