Allianz betaalt helft taks op tak23-beleggingsverzekeringen

Verzekeraar Allianz neemt de helft van de instaptaksen voor alle stortingen van minstens 75.000 euro in de tak23-beleggingsverzekeringen van Allianz Excellence (Plan), Allianz Invest en Allianz Immo Invest voor eigen rekening. De actie start op 1 oktober en loopt tot uiterlijk 30 november 2017. Tegelijk wordt het aantal fondsen waarin kan worden belegd via Allianz Excellence (Plan) opgetrokken van 25 naar 30.

Bij een tak23-beleggingsverzekering wordt de inleg van de spaarder belegd in een fonds. De evolutie van de waarde ervan hangt dus volledig af van de samenstelling van dat fonds en van de gang van zaken op de financiële markten. Het ingelegde kapitaal kan daardoor (sterk) stijgen of (sterk) dalen.

Het product is dus sterk vergelijkbaar met het beleggen in fondsen die door banken worden beheerd. Toch zijn er een aantal verschillen. Zo is het via een beleggingsverzekering makkelijker om een begunstigde, die de uiteindelijke opbrengst krijgt, aan te duiden. Voorts is doorgaans geen roerende voorheffing verschuldigd. Er wordt alleen voorheffing afgehouden indien aan de belegging een minimumrendement is gekoppeld én de belegging al na minder dan 8 jaar en 1 dag wordt opgevraagd.

Bij het instappen in een tak23-beleggingsverzekering moet naast de instapkosten ook een premietaks worden betaald. Die bedraagt 2%. Tussen 1 oktober en 30 november neemt Allianz hier evenwel de helft voor eigen rekening voor stortingen vanaf 75.000 euro. Bij een grote belangstelling kan de actie wel vervroegd worden stopgezet.

Tegelijk worden de mogelijkheden voor de spaarders verruimd. In Allianz Excellence (Plan) worden vijf nieuwe fondsen – van drie nieuwe leveranciers – opgenomen. Het gaat om FvS Multiple Opportunities II (wereldwijde belegging in aandelen en obligaties, Flossbach von Storch), MG Dynamic Allocation (wereldwijde belegging in aandelen en obligaties, M&G Investments), MG Optimal Income (belegt minstens 50% in obligaties, M&G Investments), R Valor (wereldwijde belegging in aandelen en obligaties, Rothschild Asset Management) en Immo Invest (vastgoed, Allianz Benelux)

De beleggingsverzekeringen van Allianz kunnen onder meer worden onderschreven bij Futuria. Deze makelaar heeft er zich toe verbonden om te werken tegen wellicht de laagste kosten in België. Bij sommige andere lopen die voor bepaalde producten op tot 6,5%.

Aarzel niet om ons te contacteren betreffende deze actie, dit kan zoals steeds via ons contactformulier of op het nummer 09/233 13 63.