Allianz neemt deel premietaks voor eigen rekening

Verzekeraar Allianz neemt tot 31 mei 2017 de premietaks voor eigen rekening voor alle stortingen in het tak 23-deel van Allianz Excellence en Allianz Invest.

Allianz Excellence en Allianz Invest combineren een tak21-spaarverzekering met een tak23-beleggingsverzekering.

De tak21-spaarverzekering biedt een gegarandeerde basisrente. Bovenop krijgt de consument een winstdeelneming indien de verzekeraar winstgevend is.

In het Excellence-contract bedraagt de basisrente 0%. Dat betekent dat de winst voor dit deel van de overeenkomst volledig moet komen uit de winstdeelneming. Maar tegelijk biedt dat de garantie dat de basisinleg – na afhouding van de kosten – en de reeds toegekende winstdeelnemingen uit het verleden niet verloren gaan.

Deze tak21-spaarverzekering wordt gecombineerd met een tak23-beleggingsverzekering. De opbrengst van dit deel is volledig gekoppeld aan de evolutie van het gekozen beleggingsfonds waarin de premie wordt belegd. Die opbrengst kan dus zowel positief als negatief zijn.

De spaarder heeft voor dit deel de keuze uit een waaier aan fondsen. Hij kan daarbij het fonds kiezen dat qua investeringen en risico het best aansluit bij zijn persoonlijke voorkeur.

Op de stortingen voor tak21-spaarverzekeringen en tak23-beleggingsverzekeringen heft de overheid een taks van 2% op het gestorte bedrag, na afhouding van de instapkosten. Tijdens de actieperiode betaalt Allianz de premietaks op het tak23-deel zelf. Het voordeel geldt zowel voor nieuwe contracten als voor bijstortingen op bestaande overeenkomsten.

Twijfel niet ons te contacteren voor uw persoonlijke offerte via beleggingen@futuria.be of telefonisch op het nummer 078/15.68.00. Wij bieden u een perfecte service op maat en dit aan lage kostprijs.