Athora betaalt 2% premietaks op beleggingsverzekeringen zelf

Van 26 augustus tot 14 november 2021 betaalt Athora zelf de 2% taksen die particulieren normaal moeten ophoesten als ze geld storten in een tak23 beleggingsverzekering. Dit betekent dat de spaarder die 2% extra kan investeren. Voorwaarde is wel dat het gaat om (bij)storting van minstens 10.000 euro in een Fortune contract van Athora. Het voordeel bedraagt bijgevolg minstens 200 euro.

Bij een beleggingsverzekering, in vakjargon ook gekend als tak23, wordt het geld van de spaarder geïnvesteerd in een beleggingsfonds. De verzekeraar garandeert dat hij hem de waarde daarvan zal uitkeren op het moment dat hij wenst of op het moment van overlijden. Die opbrengst kan – afhankelijk van de prestatie van de gekozen fondsen – zowel positief als negatief zijn.

Normaal worden op de stortingen naast de eenmalige instapkosten ook 2% wettelijke taks afgehouden. Die laatste neemt Athora tijdens de actieperiode voor eigen rekening. Dit geldt zowel voor een eerste storting in nieuwe Fortune contracten als voor bijstortingen met een eenmalige premie in lopende Fortune overeenkomsten. Op tak23-producten wordt geen roerende voorheffing afgehouden.

Bij een grote belangstelling kan Athora beslissen om de actie vervroegd stop te zetten. Wie zeker wil zijn van het aangeboden voordeel doet er dus goed aan niet te wachten tot de laatste dag.

Wenst u graag meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via info@futuria.be of op het telefoonnummer: 09/ 233 13 63.
Wij helpen u graag verder.