Athora betaalt 2% premietaks op beleggingsverzekeringen zelf

Van 22 augustus tot 10 november 2022 betaalt Athora zelf de 2% taksen die particulieren normaal moeten ophoesten als ze geld storten in een beleggingsverzekering. Dit betekent dat de spaarder die 2% extra kan investeren. Voorwaarde is wel dat het gaat om storting van minstens 10.000 euro. Het voordeel bedraagt bijgevolg meteen minstens 200 euro.

Bij een beleggingsverzekering, in vakjargon ook gekend als tak23, wordt het geld van de spaarder geïnvesteerd in een beleggingsfonds. De verzekeraar garandeert dat hij hem de waarde daarvan zal uitkeren op het moment dat hij wenst of op het moment van overlijden. Die opbrengst kan – afhankelijk van de prestatie van de gekozen fondsen – zowel positief als negatief zijn. Op tak23-producten wordt geen roerende voorheffing afgehouden.

Normaal worden op de stortingen naast de eenmalige instapkosten ook 2% taksen afgehouden. Die laatste neemt Athora tijdens de actieperiode voor eigen rekening. Dit geldt zowel voor een eerste storting in nieuwe contracten als voor bijstortingen met een eenmalige premie in lopende overeenkomsten van Fortune by Athora en Exclusive by Athora.

Bij een grote belangstelling kan Athora beslissen om de actie vervroegd stop te zetten. Wie zeker wil zijn van het aangeboden voordeel doet er dus goed aan niet te wachten tot de laatste dag.