Athora betaalt 2% premietaks op beleggingsverzekeringen zelf

Nog tot 29 november 2024 betaalt Athora zelf de 2% taksen die particulieren normaal moeten ophoesten als ze geld storten in een beleggingsverzekering Fortune By Athora. Dit betekent dat de spaarder die 2% extra kan investeren. Voorwaarde is wel dat het gaat om storting van minstens 10.000 euro. Het voordeel bedraagt bijgevolg meteen 200 euro.

Bij een beleggingsverzekering, in vakjargon ook gekend als tak23, wordt het geld van de spaarder geïnvesteerd in een beleggingsfonds. Er is keuze tussen fondsen in aandelen, fondsen in obligaties, fondsen in vastgoed of gemengde fondsen. In februari lanceerde Athora trouwens drie nieuwe beleggingsverzekeringen die gekoppeld zijn aan een fonds. Het gaat om Athora Janus Henderson Global Sustainable Equity, Athora Nagelmackers Equity Small and Mid-Cap en Athora Amundi S&P 500 ESG Index Fund.

De verzekeraar garandeert aan de belegger dat hij hem de waarde van zijn belegging zal uitkeren op het moment dat de belegger dat wenst of op het moment van zijn of haar overlijden. Die opbrengst kan – afhankelijk van de prestatie van de gekozen fondsen – zowel positief als negatief zijn. Op tak23-producten wordt geen roerende voorheffing afgehouden.

Normaal worden op de stortingen naast de eenmalige instapkosten ook 2% taksen afgehouden. Die laatste neemt Athora tijdens de actieperiode voor eigen rekening. Dit geldt zowel bij een eerste storting in een nieuwe contract als bij een bijstorting met een eenmalige premie in lopende overeenkomsten.

Bij een grote belangstelling kan Athora beslissen om de actie vervroegd stop te zetten. Wie zeker wil zijn van het aangeboden voordeel doet er dus goed aan niet te wachten tot de laatste dag.