Athora betaalt 2% premietaks op beleggingsverzekeringen zelf

Van 3 februari tot 31 maart 2020 neemt Athora de 2% taksen die particulieren moeten betalen als ze geld storten in een beleggingsverzekering voor eigen rekening. Dit betekent dat de spaarder die 2% extra kan investeren. Voorwaarde is wel dat het gaat om storting van minstens 10.000 euro. Het voordeel bedraagt bijgevolg meteen 200 euro.

Bij een beleggingsverzekering, in vakjargon ook gekend als tak23, wordt het geld van de spaarder geïnvesteerd in een beleggingsfonds. De verzekeraar garandeert dat hij hem de waarde daarvan zal uitkeren op het moment dat hij wenst of op het moment van overlijden. Die opbrengst kan – afhankelijk van de prestatie van de gekozen fondsen – zowel positief als negatief zijn.

Normaal worden op de stortingen naast de eenmalige instapkosten ook 2% taksen afgehouden. Die laatste neemt Athora tijdens de actieperiode voor eigen rekening. Dit geldt zowel voor een eerste storting in nieuwe contracten als voor bijstortingen in lopende overeenkomsten. Op tak23-producten wordt geen roerende voorheffing afgehouden.

Bij een grote belangstelling kan Athora beslissen om de actie vervroegd stop te zetten. Wie zeker wil zijn van het aangeboden voordeel doet er dus goed aan niet te wachten tot de laatste dag.

Laagste instapkosten

Wij verbinden ons ertoe om voor onder meer tak21-spaarverzekeringen en tak23-beleggingen te werken tegen wellicht de laagste kosten in België. Bij sommige andere makelaars lopen deze kosten voor bepaalde producten op tot 6,5%. Dit is geen promotie, maar een permanente aanbieding. U betaalt dus ook op de toekomstige stortingen de verlaagde instapkosten.

Neem contact op via 09/233 13 63 of stuur een e-mail naar info@futuria.be voor meer informatie!