AXA verlaagt rente op pensioenplannen voor bedrijven

AXA verlaagt vanaf 1 juli 2020 de gewaarborgde rente op de pensioenplannen die bedrijven voor hun werknemers of zelfstandige managers afsluiten. Het gaat om groepsverzekeringen, bedrijfsleidersverzekeringen en individuele pensioentoezeggingen (IPT). Wie nog van de oude tarieven wil genieten, dient dus tijdig contact op te nemen met hun makelaar.

Voor de contracten die geen gewaarborgde rente bieden op toekomstige premies, daalt de gewaarborgde rente op 1 juli tot 0,50%.

Voor de contracten die wel een gewaarborgde rente bieden op toekomstige premies blijft die rente ook in de toekomst gelden voor het premieniveau dat eind juni werd gestort. Op eventuele verhogingen zakt de vergoeding naar 0,10%. Dat laatste is ook het geval voor nieuwe contracten die pas na 30 juni 2020 ingaan.

De aanpassingen gelden uiteraard alleen voor toekomstige stortingen. De reserves die al werden opgebouwd, blijven van de oude gewaarborgde rentevoeten genieten.

Bovenop de gewaarborgde rente kan overigens nog een winstdeelneming worden toegekend als de evolutie op de financiƫle markten en de resultaten van de verzekeraar dat toelaten.

Bedrijven die niettemin nog van de oude voorwaarden willen genieten, nemen best tijdig contact op met hun makelaar. Voor de offertes Essential maakt AXA vanaf 1 mei al offertes op met de nieuwe rentevoet. Voor andere offertes kunnen in mei en juni nog wel zaken worden uitgegeven tegen de oude rentevoet. De voorwaarde is wel dat het dossier voor 30 juni volledig is.