Baloise trekt gewaarborgde rente tot 2% op

De verzekeringsmaatschappij Baloise heeft de gegarandeerde rente op haar spaarverzekeringen opgetrokken. Voor de verzekeringen uit het huidige gamma bedraagt ze nu 2%, voor de verzekeringen uit het oude gamma is dat 1,55%.

De opbrengst voor een tak21-spaarverzekering bestaat uit twee delen. Het eerste is een gegarandeerde basisvergoeding voor de hele looptijd. Het tweede is een winstdeelneming die jaarlijks bovenop de basisrente kan worden gegeven als de evolutie op de financiƫle markten en de resultaten van de verzekeringsmaatschappij dat toelaten. Wordt de belegging ten minste acht jaar behouden, dan is er bovendien geen roerende voorheffing verschuldigd.

Voor de spaarverzekeringen die Baloise momenteel nog afsluit, is de gegarandeerde basisrente voor nieuwe stortingen inmiddels gestegen tot 2%. Dat geldt met name op de contracten voor zelfstandigen die op een fiscaal aangemoedigde manier een extra kapitaal opbouwen tegen hun pensioendatum (VAPZ, POZ, IPT, RIZIV), voor particulieren met een fiscaal contract pensioensparen of langetermijnsparen, alsook voor spaarcontracten zonder fiscaal voordeel.

Voor nieuwe tak26-beleggingen in Invest26 bedraagt de gewaarborgde opbrengst op nieuwe stortingen nu eveneens 2%.

Baloise laat tevens nog toe om in te tekenen op een aantal lopende contracten, die vandaag niet meer gecommercialiseerd worden. Op deze contracten steeg de gewaarborgde rente tot 1,55%.

Er is wel een uitzondering voor de contracten die destijds door Mercator Verzekeringen werden aangeboden. Op deze contracten komt er vanaf het tweede kwartaal wellicht een aanpassing.