Credimo verlaagt vanaf 1 Mei de gewaarborgde rente

Credimo verlaagt de gewaarborgde rente op zijn meest gangbare tak21-spaarverzekeringen vanaf 1 mei 2016 tot 1,00%. Wie nog van de hogere tarieven wil genieten, moet zijn stortingen voor die datum uitvoeren.

De opbrengst voor een tak21-spaarverzekering bestaat uit een gegarandeerde basisvergoeding, die eventueel nog kan worden aangevuld met een winstdeelneming als de evolutie op de financiële markten en de resultaten van de verzekeringsmaatschappij dat toelaten.

Bij Credo21 Safe (eenmalige storting) en Credo21 Safe Plan (regelmatig sparen) daalt de gewaarborgde rente vanaf 1 mei van 1,25% naar 1,00%. De gewaarborgde rente geldt hier voor acht jaar vanaf de start van het contract.

Bij Credo21 Jump zakte de basisrente dan weer van 1,20% naar 1,00%. Hier wordt de gewaarborgde rente telkens voor één jaar vastgelegd. Indien de storting na dat jaar ongewijzigd werd behouden, komt er ook een getrouwheidspremie, momenteel 0,05%, bij. En dat totaal kan nog worden aangevuld met een eventuele winstdeelneming. Hetzelfde geldt voor de tak26-kapitalisatieformule van Jump, waarbij het totale rendement pas op de eindvervaldag wordt uitgekeerd.

Bij CredoSecure en CredoSecurePlan zakt de gewaarborgde rentevoet van 0,25% naar 0,10%. Nieuwe contracten voor deze formule worden niet meer afgesloten. Op bestaande contracten bijstorten kan nog wel.

Wie nog van de oude voorwaarden wil genieten, moet ervoor zorgen dat zijn stortingen uiterlijk op 30 april op rekening van Credimo staan. Gelieve hiervoor met ons contact op te nemen indien u wenst bij te storten of een nieuw contract wenst te openen

Meer info over Credo 21safe en credo 21 jump vind u op de vergelijkingspagina van onze partner spaargids.be