Fix21 van Patronale Life brengt 3,03% op

De verzekeringsmaatschappij Patronale Life brengt een nieuwe spaarverzekering op de markt. Fix21 is bedoeld voor looptijden van minstens 8 jaar en krijgt voor de eerste 8 jaar een gegarandeerde rente van 3,03%. Wie die periode uitzit, betaalt op de opbrengst bovendien geen roerende voorheffing.

Op de nieuwe spaarverzekering kan worden ingetekend tussen 15 november 2023 en 31 januari 2024. De minimuminleg bedraagt 10.000 euro. Latere bijstortingen zijn niet mogelijk.

Het contract kan afgesloten worden op naam van 1 of 2 verzekeringsnemers. Bij het overlijden van de langstlevende wordt het uitbetaald zonder uitstapkosten.

Een voortijdige stopzetting van de belegging is mogelijk. Dat moet dan wel meteen voor het volle bedrag en brengt kosten met zich.

De opbrengst van de spaarverzekering bedraagt de eerste acht jaar 3,03% vast. Bovenop wordt geen winstdeelneming voorzien. Na de initiƫle garantieperiode van 8 jaar kan de spaarverzekering verdergezet wordt. Dat gebeurt dan tegen een rente die op dat moment wordt bepaald en die jaarlijks kan worden herzien.

Patronale rekent voor het openen van de spaarverzekering een instapkost van 0.50% aan. Er is ook een eenmalige wettelijke taks van 2% op de stortingen verschuldigd.