Generali betaalt 2% premietaks zelf

Nog tot 31 maart 2018 neemt Generali de 2% taksen die particulieren moeten betalen als ze geld storten in een beleggingsverzekering Fortuna di Generali voor eigen rekening. Dit betekent dat de spaarder die 2% extra kan investeren. Voorwaarde is wel dat de stortingen minstens 50.000 euro bedragen.

Bij een beleggingsverzekering, in vakjargon ook gekend als tak23, wordt het geld van de spaarder geïnvesteerd in een beleggingsfonds. De verzekeraar garandeert hem de opbrengst daarvan uit te keren op de afgesproken vervaldag of op het moment van overlijden. Die opbrengst kan – afhankelijk van de prestatie van de gekozen fondsen – zowel positief als negatief zijn.

In de contracten ‘Fortuna di Generali’ kunnen de beleggers kiezen voor een verdeling van hun storting over een aantal fondsen. Daarbij kunnen ze opteren voor oplossingen die aansluiten bij hun profiel. Tevens spreiden ze meteen hun risico’s.

De fondsen worden beheerd door gerenommeerde huizen als onder meer Carmignac, Fidelity, La Financière de l’Echiquier en M&G Investments en beleggen in aandelen, obligaties, vastgoed of een combinatie ervan.

Normaal worden op de stortingen naast de eenmalige instapkosten ook 2% taksen afgehouden. Die laatste neemt Generali tijdens de actieperiode echter voor eigen rekening. Dit geldt zowel voor de eerste storting op nieuwe contracten als voor bijstortingen op lopende overeenkomsten. Op tak23-producten wordt geen roerende voorheffing afgehouden.

Bij een grote belangstelling kan Generali wel beslissen om de actie vervroegd stop te zetten. Wie zeker wil zijn van het aangeboden voordeel doet er dus goed aan niet te wachten tot de laatste dag. Het geld moet uiterlijk op 6 april op de rekening van de verzekeraar staan.

Aarzel niet om ons te contacteren betreffende deze actie, dit kan zoals steeds via os contactformulier of op het nummer 09/233 13 63.