Hoge kosten bij pensioensparen: niet bij Futuria!

De controledienst voor de bank- en verzekeringssector (FSMA) publiceerde recent een rapport dat de kosten voor een pensioenverzekering in kaart bracht. Wat bleek? Bij ruim een kwart van de contracten lopen de instapkosten voor een tak21-verzekering op tot meer dan 10%. Iets meer dan de helft komt ten goede aan de tussenpersonen, zoals de makelaar. Futuria kiest er heel bewust voor om dit niet te doen. Hierdoor houd je als klant voor jouw fiscaal contract een hoger nettorendement over aan het einde van de rit.

Recent was er heel wat te doen rond de kosten die worden aangerekend voor pensioenspaarverzekeringen. Een instapkost, die bij sommige banken kan oplopen tot meer dan 10%, heeft een niet te ontkennen impact op het rendement van de pensioenspaarplannen. Bovendien dient de klant ook nog rekening te houden met een eventuele beheerskost.

Futuria koos er in 2010 voor om de kosten voor onze klanten zo laag mogelijk te houden. Aan dat principe houden wij tot op heden nog steeds vast. Wij bieden pensioenspaarproducten aan zonder instap- of beheerskosten voor de bemiddelaar, wat onze klanten in staat stelt om hun pensioenkapitaal maximaal te laten groeien. Dit was in het verleden zo, maar ook op heden blijven wij vasthouden aan deze filosofie. Futuria blijft zich onverminderd inzetten om producten aan te bieden die niet alleen wettelijk in orde zijn, maar ook de financiële toekomst van onze klanten verbeteren. Bovendien zetten we op deze manier de standaard voor meer transparantie binnen de financiële sector.
We nodigen je dan ook graag uit om ons aanbod én onze bewezen aanpak te leren kennen.

Concreet:

Futuria engageert zich ertoe om zonder instapkost te werken. Bovendien rekenen wij geen extra beheerskost, bovenop die van de verzekeraar, aan. De klant houdt zo aan het einde van de rit een hoger netto-rendement over. Zo biedt Futuria pensioenspaarverzekeringen aan met een instapkost van 0.5% en zonder beheerskost, waar de instapkost voor eenzelfde product op de markt kan oplopen tot wel 6,5%. Op die manier maken wij voor onze klanten het verschil.