Investeren in water… het blauwe goud?

Water is een kostbare maar beperkte hulpbron. Er wordt niet voor niets gezegd dat water het blauwe goud is.De voorraden aan drinkbaar water staan onder grote druk door de wereldwijde bevolkingstoename en de steeds groeiende behoefte aan water vanuit de industrie en de landbouw. We verbruiken vandaag veel meer drinkwater dan er op natuurlijke wijze beschikbaar is.

Ook in België staan we voor deze uitdaging. Onze natuurlijke waterreserves slinken zorgwekkend en een nieuw verbod op het wassen van de wagen of het vullen van het zwembad is niet uitgesloten.

Maar ook u kan uw steentje bijdragen. Heeft u er al bij stilgestaan dat u uw gelden kan beleggen in een waterfonds dat verantwoordelijk belegt, rekening houdend met het milieu?

Dit alternatief biedt op een eenvoudige manier toegang tot een gediversifieerde belegging in bedrijven die actief zijn in de waterwinning, -zuivering of –recyclage en in watertechnologie, rekening houdend met het milieu.

Hoe belegt AG Fund+ in de watersector?

AG Life Equity World Aqua belegt in het onderliggende fonds BNP Paribas Funds Aqua. Het onderliggende fonds belegt ten minste 75 % van zijn activa, rechtstreeks of onrechtstreeks, in aandelen (of andere soortgelijke effecten) van internationale ondernemingen (inclusief opkomende markten):

  • Die actief zijn in de watersector en/of aanverwante sectoren.
  • Geselecteerd zijn voor hun praktijken op het gebied van duurzame ontwikkeling (maatschappelijke verantwoordelijkheid en/of milieuverantwoordelijkheid en/of corporate governance).
  • Gekenmerkt zijn door de kwaliteit van hun financiële structuur en/of hun groeipotentieel of winstgroei.

De globale spreiding van het fonds ziet er als volgt uit:

Overtuigd? Wij sommen graag de voordelen nog even op!

  • Instappen mogelijk vanaf 2500 euro
  • Spreiding van de 2% premietaks over 4 jaar mogelijk voor de eerste premie
  • Duurzaam en verantwoord beleggen

*Opgelet: een investering in fondsen heeft geen kapitaalsgarantie, de waarde schommelt met de waarde van de onderliggende effecten.

Wenst u meer informatie over dit fonds en de mogelijkheden? Aarzel dan niet om een mail te sturen naar beleggingen@futuria.be of bel ons op het nummer 09/233 13 63.

Dit artikel is enkel ter illustratie en houdt geen beleggingsadvies in. Voor een correct advies overlopen wij graag samen met u uw risicoprofiel.