Piep… Is er een klein wondertje op komst dat jullie gezin zal uitbreiden? Dat verdient een klein woordje uitleg!

Op het moment dat je kleine spruit geboren wordt, zit je vast en zeker niet op een verzekeringswolk te vertoeven. Héél begrijpelijk! Daarom nemen we de informatieve ouderrol voor een seconde op ons, zodat je niets over het hoofd ziet. Een absolute must is de aanvraag van een ziekteverzekering voor je pasgeborene. De rest is bijzaak, maar minstens even belangrijk om op safe te spelen. Met kinderstapjes, sommen we ze even op.

Beginnende met… een ziekteverzekering!

In de eerste week van de geboorte, geef je dit aan bij de burgerlijke stand van de gemeente waar je woont. Hierdoor wordt je ziekenfonds automatisch ingelicht over de uitbreiding van je gezin. Al volstaat dit niet. Je dient eveneens zelf een ziekteverzekering af te sluiten, aangezien deze verplicht is.

PS. Vergeet ook zeker niet om je verzekeraar te contacteren over deze gelukkige gebeurtenis, ook hij dient op de hoogte te zijn van de uitbreiding.

Aanvullen met… een familiale verzekering

Of je nu deel uitmaakt van een groot of klein gezin, een familiale verzekering is voor iedere persoon een handige uitbesteding. Deze verzekering beschermt je namelijk bij schade die jij of één van je familieleden berokkent aan derden. Met een kersverse baby is dat zéker een verstandig idee, aangezien een ongelukje snel gebeurd is.

Daarnaast is het mooi meegenomen om gedurende deze periode in rust en zekerheid te kunnen genieten van je roze wolk. Deze verzekeringen kunnen daar hun steentje aan bijdragen:

●      Heb je een ongevallenverzekering? Verzeker dan ook je kindje!

●      Pas je levensverzekering aan, met je kindje als begunstigde persoon.

●      Indien je een uitvaartverzekering hebt, breng deze op de hoogte van je gezinsuitbreiding.

Nog iets?

Euhm… naast het feit dat je om de twee à drie uur je baby’tje moet voeden, gevolgd door een gepamperde verversing, ben je nog niet volledig klaar. Je hebt bijvoorbeeld recht op een geboortepremie en kinderbijslag, maar hiervoor dien je wel een aanvraag te doen. Tot slot, vraag tijdig moederschapsverlof én/of vaderschapsverlof aan, zodat beide ouders voldoende kunnen uitrusten. En nu? Genieten maar!

Terug naar overzicht