NN betaalt 2% instaptaks op beleggingsverzekering zelf

Van 8 juli tot 6 december 2024 neemt NN de 2% taksen die particulieren moeten betalen als ze bij de maatschappij geld op een tak23-beleggingsverzekering storten voor eigen rekening. Dit betekent dat de beleggers die 2% extra kunnen investeren.

Voorwaarde is wel dat het gaat om een inleg van minstens 10.000 euro in een contract dat wordt gecommercialiseerd onder de naam NN Strategy en waaraan geen belastingvermindering is gekoppeld. Het voordeel van de actie voor de belegger bedraagt dus minstens 200 euro.

Bij een tak23- beleggingsverzekering wordt het geld van de spaarder geïnvesteerd in een beleggingsfonds. De verzekeraar garandeert hem de opbrengst daarvan uit te keren bij opvraging of op het moment van overlijden.

Voor het beheer van de fondsen werkt NN samen met gerenommeerde huizen als Carmignac, Goldman Sachs, Fidelity, BlackRock, Invesco en Financière de l’Echiquier.

Die opbrengst van de beleggingsverzekering kan – afhankelijk van de prestatie van de gekozen fondsen – zowel positief als negatief zijn. Een roerende voorheffing is niet verschuldigd.

Bij de instap in dergelijke beleggingsverzekeringen heft de overheid wel een premietaks van 2%. Tijdens de actieperiode die tot eind mei 2024 loopt, neemt NN die dus voor eigen rekening.

De actie geldt zowel voor nieuwe contracten als voor bijstortingen op een bestaand contract. Dat opent extra mogelijkheden voor wie in september een staatsbon op vervaldag krijgt. Hij kan dan nu reeds een contract opstarten en in september eventueel een bijstorting doen.