Patronale verhoogt rente op kapitalisatiecontracten Tak-26

De verzekeringsmaatschappij Patronale Life trok de gewaarborgde rente voor haar kapitalisatiecontracten op. Zowel particulieren als bedrijven kunnen er nu een hogere opbrengst op hun spaargeld krijgen.

De tariefverhoging geldt op het Fork-gamma van de maatschappij. Dat zijn spaarproducten in een tak26-verzekeringsjas met een vaste looptijd en een gewaarborgde intrestvoet. Die intresten worden gekapitaliseerd en op de eindvervaldag uitbetaald. Ze zijn daardoor vergelijkbaar met een kapitalisatiekasbon.

Voor de Fork Account, waarop particulieren kunnen intekenen, bedraagt de minimuminlage 1.000 euro. Voor de looptijden tot en met 7 jaar bedroeg de rente tot nog toe 2,40%. Voor beleggingen op 1 jaar bleef dat zo. Op 2 jaar steeg ze naar 2,50%, op 3 jaar naar 2,60%, op 5 jaar naar 2,70% en op 7 jaar naar 2,75%. Voor een belegging op 10 jaar bedraagt ze nog altijd 2%.

Voor de Fork Corporate+, die bestemd is voor bedrijven en eenmanszaken, geldt een minimale inlage van 100.000 euro. Hier is alleen een looptijd van 5 jaar. De opbrengst steeg er van 2,40% naar 2,70%.

Er kan tot 1% instapvergoedingen worden aangerekend. Op de opbrengst geldt een roerende voorheffing van 30%.

Er bestaan mogelijkheden om de gelden vervroegd op te vragen.