Patronale verlaagt rente op kapitalisatiecontracten

De verzekeringsmaatschappij Patronale Life verlaagt op 1 februari 2024 de gewaarborgde rente voor haar kapitalisatiecontracten. Wie dus nog wil genieten van de huidige rente, wacht dus best niet te lang.

De tariefverlaging geldt vooreerst op het Fork-gamma van de maatschappij. Dat zijn spaarproducten in een tak26-verzekeringsjas met een vaste looptijd en een gewaarborgde intrestvoet. Die intresten worden gekapitaliseerd en op de eindvervaldag uitbetaald. Ze zijn daardoor vergelijkbaar met een kapitalisatiekasbon.

Voor de Fork Account, waarop particulieren kunnen intekenen, bedraagt de minimuminlage 1.000 euro. Voor de looptijden tot en met 7 jaar bedraagt de rente momenteel nog 3%. Voor beleggingen op 1 en 2 jaar zakt in februari naar 2,75%, voor beleggingen op 3, 5 en 7 jaar wordt dat 2,80%. Voor een geldplaatsing op 10 jaar blijft de rente dan weer onveranderd 2%.

Ook voor de Fix21-spaarverzekeringen gaat de rente omlaag. De gegarandeerde rente voor de eerste 8 jaar daalt voor nieuwe contracten van 3,03% naar 2,65%. Patronale Life rekent dan bovendien 100 euro aan administratieve kosten aan. Nu zijn er tijdelijk geen dossierkosten.

Voor de Fork Corporate+, die bestemd is voor bedrijven en eenmanszaken, geldt een minimale inlage van 100.000 euro. Hier is alleen een looptijd van 5 jaar. De opbrengst daalt er van 3% naar 2,80%.