Rendementen tak21-spaarverzekeringen Allianz klimmen naar 3%

De tak21-spaarverzekeringen van Allianz brachten in 2023 tot 3,00% op.

De opbrengst voor een tak21-spaarverzekering bestaat uit twee delen. Het eerste is een gegarandeerde basisvergoeding. Het tweede een winstdeelneming die bovenop de basisrente kan worden gegeven als de evolutie op de financiële markten en de resultaten van de verzekeringsmaatschappij dat toelaten.

Voor de tak21-spaarverzekering Allianz Invest for Life3A My Future die in oktober 2022 werd gelanceerd om de spaarders te laten profiteren van de gestegen rentvoeten, kwam het totale rendement in 2023 uit op 3%.  Het jaar voordien was dit nog maar 2,10%.

Allianz heeft ook nog een aantal tak21-spaarverzekeringen, waarvoor geen nieuwe contracten meer worden afgesloten. De bestaande overeenkomsten blijven wel doorlopen.

Bij Invest for Life3A en Invest for Life Protect worden de opbrengsten via de winstdeelneming eveneens opgetrokken tot 3,00%.

Bij Invest for Life Dynamic3A wordr de globale opbrengst via winstdeelnemingen verhoogd tot 2,75%. In 2022 was dit nog maar 0,75%.

Voor Invest for Life is de totale opbrengst minstens 2,50%. Contracten met een hogere gewaarborgde rente krijgen uiteraard die gewaarborgde opbrengst.

Bij Invest for Life Dynamic is er een globaal rendement van 2,50%.

Bij Allianz Safe bedraagt de totale vergoeding voor 2023 net als de vorige jaren 0,50%.

Voor Invest for Life Corporate en Invest for Life Corporate2 bedraagt de globale minimumopbrengst 0,50%. Overeenkomsten met een hogere gewaarborgde minimumopbrengst, krijgen uiteraard dat  gewaarborgd rendement.

Voor de tak44-levensverzekeringen Allianz Opportunity3A Defensive, Allianz Opportunity3A Moderate en Allianz Opportunity3A New Generation bedraagt het brutorendement voor het tak21-gedeelte voor 2023 3%.

Voor Allianz Opportunity Dynamic3A Defensive, Allianz Opportunity Dynamic3A Moderate en Allianz Opportunity Dynamic3A New Generation is dat voor het tak21-gedeelte 2,75%.

Voor contracten Employee Benefits bedraagt het minimaal brutorendement door de winstdeelneming 2,00% voor Opportunity (pensioenplannen met een gewaarborgde opbrengst op de opgebouwde reserves) en 1,25% voor Stability (pensioenplannen met gewaarborgde opbrengst op zowel de opgebouwde reserves als op de toekomstige premies). Voor de financieringsfondsen, die dienen voor de financiering van toekomstige lasten, in tak21 is dat 1,25%.