Tak21-spaarverzekeringen Baloise brachten minstens 1,25% op

De tak21-spaarverzekeringen van Baloise hebben in 2016 minstens 1,25% opgebracht.

De opbrengst voor een tak21-spaarverzekering bestaat uit twee delen. Het eerste is een gegarandeerde basisvergoeding. Het tweede bestaat uit een winstdeelneming die bovenop de basisrente kan worden gegeven als de evolutie op de financiƫle markten en de resultaten van de verzekeringsmaatschappij dat toelaten.

Baloise heeft haar winstdeelnemingen voor 2016 inmiddels bekendgemaakt. Voor de spaarverzekeringen Invest, Invest26, Save Plan en Junior Plan met een gewaarborgde rente van meer dan 0% bedragen ze 0,65%, weliswaar met de beperking dat het totaal van basisrente en winstdeelneming wordt geplafonneerd op 1,25%. Contracten met een gewaarborgde rente van 0%, die al hun rendement dus uit de winstdeelneming moeten halen, krijgen 1,35% vergoed.

De opbrengsten voor stortingen voor het Vrij Aanvullend Pensioen Zelfstandigen (VAPZ), de sociale VAPZ, de Individuele Pensioentoezegging voor zelfstandige bedrijfsleiders en de RIZIV-contracten voor geneeskundige beroepen die een gewaarborgde rente hebben van meer dan 0%, zien hun globaal rendement via de winstdeelneming opgetrokken worden tot 1,50%. Hebben ze een gewaarborgde rente van 0% en moeten ze hun volledig rendement dus halen uit de winstdeelneming, dan ontvangen ze 1,75%.

De groepsverzekeringen krijgen over 2016 een globaal rendement van 1,75%.

Contracten met hogere gewaarborgde rentes ontvangen uiteraard hun gewaarborgde rente, maar krijgen er geen winstdeelneming bovenop.

 

Baloise rekent op haar formules Save Plan, VAPZ en Baloise invest 21 een beheerskost van 0.18% per jaar aan. Deze gaat nog in mindering van het totale rendement.