Maak je deel uit van een nieuw samengesteld gezin? Dubbele verzekeringen zijn overbodig!

Meer dan één op de tien gezinnen in België vormen een nieuw samengesteld gezin. Van een unicum is er dus allang geen sprake meer. Vandaar dat een allegaartje kennis over dubbele verzekeringen een must is. Je ziet ze vaak over het hoofd, maar aan de praktische zaken kan je niet onderuit. Als nieuw samengesteld gezin is het bijvoorbeeld belangrijk om je bestaande contracten een update te geven en dubbele verzekeringen te elimineren.

Meld je verhuis

Zodra je zeker bent van je stuk én jij en je partner bereid zijn om samen te gaan wonen, is het belangrijk om dit door te geven aan je verzekeraar. Breng je verzekeraar dus op de hoogte van het aantal gezinsleden dat zich onder één dak begeeft alsook naar welk adres jullie verhuizen.

Eén familiale verzekering volstaat

Zodra twee gezinnen zich samenvoegen, is de kans groot dat er twee familiale verzekeringen openstaan. In principe is dat niet nodig: zo bestaat er een gezinsformule die de hele garde van het gezin onder zijn vleugels neemt!

Een wagen met meerdere chauffeurs?

Hebben zowel jij als je partner een wagen? Dan heb je voor beiden een verplichte autoverzekering nodig. Daar kan je niet aan onderuit. Al kan het natuurlijk wel gebeuren, dat je eens van wagen verwisselt met een van de gezindsleden. Het is cruciaal dat je dit aangeeft. Geef iedere persoon door die met je voertuig de baan opgaat. Denk hierbij aan je partner, alsook aan zijn/haar kinderen.

Bijstandsverzekering voor het hele gezin

Ondanks een bijstandsverzekering geen verplichting is, ziet een groot deel van de bevolking er de voordelen van in. Maar opnieuw, eentje volstaat! Er kunnen namelijk verschillende wagens verzekerd worden onder deze verzekering.

Kortom, als er zich gezinsuitbreidingen voordoen, geef deze zo snel mogelijk door aan ons! Wij handelen dit verder af voor jou.

Terug naar overzicht