Waarom investeren in vastgoed?

Vastgoed blijft een groeisector. Er wordt niet voor niets gezegd dat elke Belg een baksteen in de maag heeft.

Voor veel mensen betekent dit het aankopen van een eigen woning of een tweede verblijf. Of eventueel investeren in een gebouw om te verhuren. Maar vastgoed verhuren vergt een aanzienlijke investering, heel wat opvolging, belastingen, kosten en risico’s zoals leegstand. Al deze elementen wegen vanzelfsprekend door op het rendement.

Maar er zijn alternatieven. Heeft u er al bij stilgestaan dat u uw gelden kan beleggen in een vastgoedfonds zonder de nadelen van de aankoop en verhuur van een fysieke woonst?

Dit alternatief biedt op een eenvoudige manier toegang tot een gediversifieerde vastgoedbelegging in kantoorgebouwen, magazijnen, studentenkoten, rusthuizen, … en dit tegen aantrekkelijke voorwaarden.

Door stenen om te vormen in papier biedt het fonds Allianz Immo Invest ook voor minder grote bedragen toegang tot deze activaklasse aan alle beleggers die, na analyse van hun persoonlijke situatie, de risico’s verbonden aan dergelijke beleggingen kunnen aanvaarden.

Hoe belegt Allianz Immo Invest in de vastgoedsector?

Allianz Immo Invest belegt in Belgische beursgenoteerde Gereglementeerde Vastgoedvennootschappen (GVV). Men zorgt voor voldoende spreiding over verschillende vastgoedsegmenten in eigen land en er wordt maximum 20% van de waarde van de portefeuille in één pand geïnvesteerd.

De globale spreiding van het fonds ziet er als volgt uit:

Overtuigd? Wij sommen graag de voordelen nog even op!

 • Instappen mogelijk vanaf 25 000 euro
 • Spreiding
  1. verschillende vastgoedsegmenten (kantoren, magazijnen, residentieel, winkels)
  2. verschillende landen en regio’s
  3. maximum 20% van de portefeuille van een GVV in één pand belegd
 • GVV’s hebben een relatief hoog en stabiel dividendrendement
 • GVV’s kunnen soms hoger gewaardeerd worden dan de gebouwen zelf
 • Goede diversificatie voor de belegger die al een aandelen- en obligatieportefeuille heeft
 • Toegang tot een goed gespreide vastgoedportefeuille

 

*Opgelet: een investering in fondsen heeft geen kapitaalsgarantie, de waarde schommelt met de waarde van de onderliggende effecten

 

Wenst u meer informatie over dit fonds en de mogelijkheden? Aarzel dan niet om een mail te sturen naar beleggingen@futuria.be of bel ons op het nummer 09/233 13 63.

Dit artikel is enkel ter illustratie en houdt geen beleggingsadvies in. Voor een correct advies overlopen wij graag samen met u uw risicoprofiel.