Delta Lloyd Life zet gewaarborgde rente voor Scala op nul

Delta Lloyd Life verlaagt vanaf 1 juni 2016 de gewaarborgde rente op de stortingen in de Scala-pensioenspaarverzekeringen van 1,00% naar 0,00%, waardoor het totale rendement voortaan zal moeten komen van winstdeelnemingen. Wie nog van de oude voorwaarden wil genieten, moet ervoor zorgen dat zijn storting eind mei op de rekening van de verzekeraar staat.

De opbrengst van de spaarverzekeringen bestaat uit twee delen. Het eerste is een gewaarborgde minimumrente. Vandaag bedraagt die voor de Scala-verzekeringen nog 1,00. Voor stortingen die op de rekening van Delta Lloyd Life binnenkomen vanaf 1 juni zakt dat tot 0%.

Het tweede deel van de opbrengst is een variabele winstdeelneming. Die wordt elk jaar opnieuw vastgelegd en is afhankelijk van de resultaten van de verzekeringsmaatschappij. Ze is niet gegarandeerd en kan dus zelfs nul zijn.

Voor de stortingen die vanaf 1 juni binnenlopen op de rekening van Delta Lloyd Life, zal de totale opbrengst dus moeten komen van deze winstdeelnemingen.

De aanpassing geldt uiteraard alleen voor nieuwe stortingen en dat voor de producten Scala Free Pension, Scala Executive, Scala Privilege, Scala Keyman en Freeway/Vectrum. Op de reeds bestaande reserve blijft de rente van het moment van storting van toepassing.

Delta Lloyd Life verwijst voor haar beslissing naar de huidige lage rentestand. De stortingen voor de pensioenspaarverzekeringen moeten immers grotendeels worden herbelegd in overheidsobligaties van sterke eurolanden, die vandaag vrijwel geen rendement meer opleveren.

De instelling raadt haar klanten dan ook aan om de tak21-spaarverzekeringen eventueel te combineren met een tak23-beleggingsverzekering, waarvan het rendement afhankelijk is van de evolutie van een aandelen- en/of obligatiefonds. Deze beleggingen kennen een sterker opwaarts potentieel, al is het ook mogelijk dat de belegging tegenvalt en er verlies wordt geleden.

De spaarverzekeringen van Delta Lloyd Life kunnen onder meer worden onderschreven bij ons. We hebben er ons toe verbonden om te werken tegen wellicht de laagste kosten in Belgiƫ. Bij sommige andere lopen die voor bepaalde producten op tot 6,5%.

Meer info over de tak21-spaarverzekeringen vindt u HIER

Mocht u nog vragen hebben over uw huidig contract, aarzel dan niet om ons te contacteren op het nummer: 09/238 38 26 of stuur ons een mail op info@futuria.be.