AG verlaagt op 16 mei de gewaarborgde rente op AG Invest+ en AG Business Invest

Verzekeraar AG verlaagt op 16 mei 2024 de gewaarborgde rente op zijn tak21-spaarverzekeringen AG Invest+ en zijn tak26-kapitalisatiecontracten AG Business Invest. Wie van de huidige hogere rente nog wil genieten, moet dus uiterlijk op 15 mei storten.

De opbrengst voor een tak21-spaarverzekering bestaat uit twee delen. Het eerste is een gegarandeerde basisrente. Het tweede is een winstdeelneming die bovenop die basisvergoeding kan worden gegeven als de evolutie op de financiële markten en de resultaten van de verzekeringsmaatschappij dat toelaten. Dat tweede deel moet elk jaar opnieuw worden bekeken.

AG Safe+ en AG Invest+ zijn dergelijke spaarverzekeringen. AG Safe+ heeft een looptijd van 8 jaar en 1 maand. Tot 15 mei biedt ze voor die hele looptijd een gewaarborgde rente van 2,50%, die nog kan worden aangevuld met een jaarlijks te bepalen winstdeelneming.  AG Invest+ heeft geen vaste looptijd, maar biedt voor de eerste acht jaar eveneens een gewaarborgde rente van 2,50%. Nadien geldt de rente van dat moment. Vanaf 16 mei zakt die gewaarborgde rente voor de eerste acht jaar tot 2,00%. Wordt een tak21-spaarverzekering meer dan 8 jaar behouden, dan is de opbrengst ervan voor de particuliere spaarder vrijgesteld van roerende voorheffing.

Bij een tak26-contract krijgt de spaarder een vooraf bepaalde vaste rente voor de hele looptijd. Die opbrengst wordt bovendien gekapitaliseerd en op de eindvervaldag uitbetaald. De formule vertoont daarmee veel gelijkenissen met een kapitalisatiekasbon bij de banken.

AG Business Invest en AG Business Invest Private zijn dergelijke contracten. Ze zijn bestemd voor ondernemingen. Voor AG Business Invest op 8 jaar en AG Business Invest Private bedraagt de rente tot 15 mei 2,50%. Nadien zakte ze tot 2%. Voor AG Business Invest op 5 jaar bedraagt de huidige rente 2%. Dat wordt 1,75%.